Fataal

Met School naar Fataal

Video Jasper en Ronnie

12+ óók geschikt voor (v)mbo

Jongeren komen relatief veel in aanraking met zinloos geweld: het is voor hen helaas nog altijd een actueel thema. De 19-jarige regisseur Jesse Bleekemolen maakte Fataal; een nieuwe Nederlandse film over de rampzalige gevolgen hiervan. Met Fataal wil hij zinloos geweld meer onder de aandacht brengen.

“Ruim 13.000 scholieren gingen met school al naar Fataal de film, nu komt de film ook naar jou."

Pathé is sinds juni 2018 exclusief partner van de scholencampagne. Dit houdt in dat alle bioscoopvoorstellingen van de film Fataal in diverse Pathé bioscopen plaats zullen vinden. Bovendien kunnen de leerlingen in de klas de film On Demand bekijken via Pathé Thuis. Door de samenwerking met Pathé kunnen we zowel voor de film in de bioscoop als in de klas scherpe exclusieve prijzen bieden die vanuit het CJP budget van de school kunnen worden betaald.

Lesmodulen:
in samenwerking met de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld van MOED en het lieveheersbeestje ontwikkelden we op basis van de film de lesmodule. Docenten gebruiken de lesmodule om het onderwerp na het zien van de indrukwekkende film met hun leerlingen te behandelen. Onze lesmodule bestaat uit 5 verschillende thema’s binnen zinloos geweld die goed aansluiten op de film Fataal. Deze modules zijn los goed te gebruiken dus een klas kan, wanneer dat gewenst is, zich ook enkel werpen op bepaalde thema’s.

Synopsis Fataal

Milan en Sophie zijn twee twintigers die willen trouwen en kinderen krijgen. Bovendien heeft Milan ambitieuze plannen voor het openen van een danceclub: Jaguars. Sophie, haar ouders en zijn beste vriend Ferhane steunen hem daarin. Na veel hard werken lijkt Jaguars een succes te worden. Maar op een avond vallen drie jongens personeel en bezoekers lastig. De herrieschoppers worden uit de danceclub gezet. Ze zijn boos en zinnen op wraak. Vroeg in de ochtend wachten ze Milan op en slaan hem volledig in elkaar. Hij komt in het ziekenhuis bij en krijgt te horen dat hij nooit meer zal kunnen lopen. Zijn wereld stort in en niet alleen die van hem. Langzaam dringt bij Milan het besef door dat ook de mensen die dicht bij hem staan een nachtmerrie doormaken.

Er zijn 2 opties:

Optie 1: 2 jarige LICENTIE / abonnement (beamer of digibord) - met name jongere leerlingen (onderbouw) zullen de film anders beleven in de setting van de eigen (mentor)klas. Ze hebben andere vragen (geen uitgaans-ervaring zelf nog bijvoorbeeld) dan ouderejaars. Ook heel geschikt indien een incident aanleiding is om de film te bekijken met de klas (alle leeftijden). De intimiteit die het klaslokaal biedt vraagt om kleinere groepen (30-60 lln). Het thema: 'veiligheid in de school / zorg voor elkaar’ de bewustwording daarvan, kan heel goed bij de jongere leerjaren in het kader van burgerschap en preventief ‘aan de voorkant’ samen werken aan een veilige school.

Optie 2: BIOS PATHÉ – je gaat met een groep leerlingen (75-400) naar de dichtstbijzijnde PATHÉ bioscoop en plaatst de beleving buiten de rush van alle dag en daarmee creëer je een focus voor de leerlingen. Q&A met gastsprekers is direct aansluitend op de film. Lesmateriaal kan op school gedaan worden.

‘Geweld en emoties knap getroffen’

Volkskrant

LikeLees alle recensies

‘Moet zeker gezien worden’

Telegraaf

Inhoud 'Alles in 1 - Pakket Licentie' - film, sprekers en lesmodule voor 1 vaste prijs €1250,- (exclusief btw)

Film

Twee Jaar onbeperkt toegang tot Fataal de film via de online licentie van Pathé. De film is met deze speciale licentie twee jaar lang onbeperkt te bekijken waar en wanneer je als docent maar wilt. Docenten kunnen eenvoudig en individueel gebruik maken van de link. De film duurt in totaal 96 minuten (inclusief aftiteling) en is eventueel ook te boeken met Engelse ondertiteling.

Gastspreker

De docent krijgt de keuze uit twee van de gastsprekers die op een nader te bepalen moment hun verhaal in combinatie met een Q&A met een groep leerlingen zullen delen.

De Q&A’s duren los van elkaar in totaal 50 minuten en worden begeleid door een ervaren productieteam.

Lesmodule – aansluitend op de film/gastspreker

De lesmodule bestaat uit 5 verschillende thema’s binnen zinloos geweld die goed aansluiten op de film en de verhalen van de gastsprekers. Deze modules zijn los te gebruiken dus kan een klas, wanneer dat gewenst is, zich ook enkel werpen op bepaalde thema’s. De module bestaat uit een duidelijke handleiding voor de docent en werkbladen voor de leerlingen. Naast de papieren module is er ook een interactief gedeelte bijbehorend de lesmodule waar leerlingen met hun smartphone, tablet, laptop etc mee kunnen doen aan een interactief debat over de verschillende stellingen die binnen de lesmodule worden behandeld.

Het gebruik van de online licentie is niet afhankelijk van het aantal leerlingen.

"Deze actie moet ervoor gaan zorgen dat scholen voor langere termijnen pakketten gaan afnemen, zodat het voor scholen toegankelijker wordt om zich aan te sluiten bij de campagne tegen zinloos geweld". (Jesse Bleekemolen)

#Zinloosgeweld #Zinvolwerk

Je kunt ook met je leerlingen naar een van de aangesloten Pathé bioscopen:

SNEL PRIJS BEREKENEN

Pakketten

Pakket 1

Pakket 2

Voorafgaand aan de film Q&A met spreker Jacques Beemsterboer

Pakket 3

Voorafgaand aan de film Q&A met spreker Margo

Pakket 4

Voorafgaand aan de film Q&A met Jasper & Ronnie