Welkom in de Brugklas

The Big Mo

Welkom in de Brugklas

Een gastvrije voorstelling over alles dat je als brugklasser wil weten van je nieuwe school.

Van Brugklas naar Superklas.
De overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs is een grote verandering in het leven van een leerling. Een andere school, met andere leerlingen, andere regels en een andere lescultuur. Meestal ken je maar een paar kinderen, en soms helemaal niemand. Belangrijke vragen als: Wat doe ik aan op de eerste schooldag? Waar is het goede lokaal en hoe maak je nieuwe vrienden? Daarover gaat deze interactieve voorstelling.

Interactief Theater als verbindende factor.
Speciaal voor de brugklassen ontwikkelde The Big Mo voorstellingen die zijn gericht op
- Het verbinden van de hele brugklas.
- Het ontladen van de spanning met humor.
- Het bewust maken van groepsprocessen.
- Het geven van sociale handvaten (vriendjes maken, jezelf zijn, omgaan met groepsdruk).

En dat allemaal op een speelse en zeer gastvrije manier. In de scènes spelen onderwerpen als het lesrooster, verdwalen, vrienden maken en het eerste schoolfeestje een rol.
Er mag veel gelachen worden, maar ondertussen leren de leerlingen elkaar en de school een stuk beter kennen. Welkom in de Brugklas” draagt daarmee bij aan het klimaat van de school.

Ook te boeken vlak voor de zomervakantie
Stelt u zich eens voor: Al die aankomende Brugpiepers nog voor de zomer bij u op school zodat ze zich niet de hele lange zomer druk hoeven te maken over het grote onbekende, maar met plezier uitkijken naar een leuke tijd op uw school!

Tip:
Welkom in de Brugklas is ook te boeken in de vorm van een workshop-show per klas in het klaslokaal. Een combinatie workshop en voorstelling ineen, voor scholen waarbij het groepsproces extra aandacht kan gebruiken.
Informeer naar de prijzen en mogelijkheden, en boek een serie voor al uw brugklassen.

Duur:
30 tot 90 minuten (in overleg)
Leerlingenaantal: 200 leerlingen (of anders in overleg)
Opbouwtijd/afbouwtijd: 45 minuten/30 minuten
Speelvlak: 6 breed, 4 diep, 3 hoog
Techniek: De voorstelling neemt eigen geluidstechniek mee, en kan overal spelen waar de acteurs goed zichtbaar zijn. Voor het theater of scholen met theaterlicht is er een lichtplan.
Locatie en inrichting: De voorstelling kan worden gespeeld in uw aula, gymzaal of theater. Afgesloten ruimte met de stoelen in theateropstelling met middenpad is optimaal.
Aantal acteurs / muzikanten: 3 totaal

1 voorstelling €1410
2 voorstellingen €1730
3 voorstellingen €2050