iSocial

Theatergroep Zwerm
Like
1

Groep 6 t/m 8

iSocial volgt drie basisscholieren die hun weg proberen te vinden in de wereld van internet en social media. Voor kinderen wordt het gebruik van internet, Instagram, Snapchat en Facebook steeds meer onderdeel van hun dagelijks leven. De grens tussen echt en virtueel contact vervaagt. iSocial vertelt het verhaal van drie leerlingen die hun grenzen leren kennen. Een voorstelling in de klas over de leuke kanten én de gevaren die internet en sociale media met zich meebrengen.

In de veilige sfeer van het klaslokaal worden de leerlingen uitgedaagd om na te denken over de thema’s van de voorstelling: cyberpesten, vriendschap, sociale media, privacy, intimiteit, identiteit en grenzen stellen.

Na de voorstelling vindt onder leiding van de acteurs een nabespreking plaats waarin aan de hand van stellingen en interactief theater de thema's besproken worden en inzichtelijk worden gemaakt. Hierdoor worden de leerlingen aan het denken gezet over de manier waarop ze met internet, sociale media en hun eigen grenzen willen omgaan.

Theatergroep Zwerm
Theatergroep Zwerm maakt en speelt educatieve voorstellingen voor basis- en voortgezet en speciaal onderwijs, voor alle niveaus.

Aan de hand van actuele thema’s maakt Tg Zwerm theater dat leerlingen aan het denken zet. In de veilige omgeving van het klaslokaal worden scholieren geconfronteerd met thema’s als verliefd zijn, seksualiteit, puberen, vriendschap, liefde, verslaving, genotsmiddelen en vooral grenzen stellen. Na de klassenvoorstelling vindt onder leiding van de acteurs een nabespreking plaats. Zo worden de verschil- lende onderwerpen toegelicht en bespreekbaar gemaakt. Door actief mee te doen krijgen de leerlingen de kans om na te denken over hoe ze met hun eigen grenzen willen en kunnen omgaan. 

"De voorstelling is herkenbaar bij kinderen van die leeftijd en biedt een goed uitgangspunt voor een discussie over dit onderwerp."

Bezoeker presentatiedag

Details en prijzen


Speelduur:
45 min. voorstelling / 45 min. interactieve nabespreking
Leerlingenaantal: Maximaal 60 leerlingen per voorstelling
Opbouwtijd/afbouwtijd: ongeveer 60 minuten voor de voorstelling komen ze aan. Afbouw is ongeveer 30 minuten.

Speelvlak: Klaslokaal
Voorwaarden: De voorstelling speelt bij voorkeur in een klaslokaal om een intieme setting te creeren - waar stoelen in een U vorm opgesteld staan. Binnen deze U vorm wordt de voorstelling gespeeld. Het digibord (of beamer met scherm) wordt gebruikt - graag rekening houden met de opstelling. De eerste rij leerlingen zit op stoelen, de tweede rij op tafels er achter.


Prijslijst:

1 voorstelling €590
2 voorstellingen €985
3 voorstellingen €1330


Alle prijzen zijn exclusief 6% BTW en inclusief reiskosten (binnen Nederland), lesmateriaal en auteursrechten. Eventuele hotelovernachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.


--- Lente actie ---

Vanaf 2 tot 4 speeldagen 10% korting op de gehele reeks.

Vanaf 5 speeldagen 15% korting op de gehele reeks.

Andere voorstellingen in deze categorie

{

My Money

Homemade Productions i.s.m. Theater in School
Like
0
{

The Big Mo Meespeelshow

The Big Mo
Like
1
{

Bijna 11 enzo

Theatergroep Zwerm
Like
1
{

Afblijven

Naar het gelijknamige boek van Carry Slee
Like
1
{

SPIJT!

Naar het gelijknamige boek van Carry Slee
Like
1