Een Spook(T)huis voor Fiene

Homemade Productions
Like
1

Groep 1 t/m 5

Nu wordt het spannend!
Nu wordt het eng!
Nu is het vrolijk!
Nu krijgen ze elkaar!

Met muziek kun je verhalen vertellen. Sterker nog; muziek is altijd een verhaal! En als je zelf muziek maakt, weet je ook hoe je mensen een droevig gevoel kunt geven of hoe je ze vrolijk kunt maken.

“Een Spook(T)huis voor Fiene” is een voorstelling waarin we kinderen in het publiek klanken en muziek laten maken waarmee het soms griezelige, soms vrolijke, soms romantische en soms hilarische verhaal mee wordt verteld.
Vaak focust muziekonderwijs zich op instrumenten, op melodie, op harmonieën. Zo lijkt het alsof er kunde en kennis nodig is om muziek te maken. En dat klopt: je kunt niet zomaar viool spelen, of blokfluit, of accordeon.
Maar met eenvoudige middelen – met je handen, je voeten, je mond, je longen – kun je al muziek maken. En dan is het goed om – met kinderen – te ontdekken: wat doet die muziek met het verhaal.
Zo maken we in “Een Spook(T)huis voor Fiene” samen een eng bos vol uilen, een huis vol dwalende geesten, een weg met snelheidsmonsters. Een mineur-akkoord kun je met elkaar zingen en dan merk je al snel dat de stemming droevig wordt. Als het ritme van de trommels (of van je voeten) hoger wordt, stijgt de spanning.
“Een Spook(T)huis voor Fiene” is daarmee een interactieve voorstelling geworden die een meerwaarde geeft aan muziekonderwijs voor jonge kinderen. Door ze de functie van muziek te laten meemaken raken ze geïnteresseerd in het zelf maken van klanken, het zelf spelen van muziekinstrumenten.
Het gaat daardoor in “Een Spook(T)huis voor Fiene” niet alleen om het verhaal maar ook hoe je – via muziek – dat verhaal kunt vertellen. Homemade levert daarvoor ook een lespakket aan waardoor de leerkracht de leerlingen kan voorbereiden op de voorstelling en ook hoe je met de opgedane kennis weer een stap verder kunt zetten in het muziekonderwijs.
Op een speelse manier worden op die manier belangrijke factoren binnen de muziek – ritme, gebruik van stiltes, harmonieën en disharmonieën, stemmingversterking, concertgedrag, luisteren en doen – ingeleid.
Dat alles in de heerlijke omgeving van een spannend verhaal, en de mogelijkheid tot heel veel interactie tussen de jonge toeschouwers en dat wat er op het toneel gebeurt.

Wat een prachtige voorstelling! Erg muzikaal en prachtig gespeeld.

Juf groep 6

Details en prijzen


Speelduur
: 50 minuten
Opbouwtijd/afbouwtijd: 120 min. / 60 min.
Speelvlak: 6 x 8 x 3
Leerlingenaantal: 200 lln op school / 400 lln in theater
Voorwaarden: Dit is een voorstelling die speciaal gemaakt is voor op scholen. De aula of de gymzaal zijn de perfecte basis voor de voorstelling.


Prijslijst:
1 voorstelling op school €1350
2 voorstellingen op school €1650
1 voorstelling in het theater €1650 + 10% AR
2 voorstellingen in het theater €2150 + 10% AR


Alle prijzen zijn exclusief 6% BTW en heeft alleen in het theater ook 10% auteursrechten, reiskosten (binnen Nederland), lesmateriaal en auteursrechten. Eventuele hotelovernachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Andere voorstellingen in deze categorie

{

Benjamin de Beer

Met muziek van Herman van Veen
Like
2
{

JUNI - Hermans weet Raad

‘Toen ik Juni zag, moest ik een beetje aan Matilda denken'
Like
3
{

Kinderpopconcert

Jelle Amersfoort en band
Like
1
{

De Zandtekenaar

Sprookjes en voorstellingen op maat
Like
1