SPIJT!

Naar het gelijknamige boek van Carry Slee

Groep 8

Op een laagdrempelige manier je leerlingen kennis laten maken met grote thema's....

Na groep 8 wordt de wereld zoveel groter, en harder. Carry Slee weet met haar boeken grote groepen jeugd te bereiken, en Homemade maakt de thema's invoelbaar en bespreekbaar met deze musical, die gewoon bij jullie in de gymzaal gespeeld kan worden.

Jochem wordt gepest, en niet zo’n beetje ook. Hij is al drie keer van school veranderd maar toch blijft hij het mikpunt van treiterijen. En het lijkt alsof niemand zich het lot van Jochem aantrekt. Misschien dat David hem wil helpen maar die is heel druk bezig met z’n verliefdheid voor het meisje Vera dat bij hem in de klas zit. En daardoor merkt hij soms niet hoe het pesten volledig uit de hand loopt. Op het schoolfeest gaat het helemaal mis. En dat heeft dramatische gevolgen.

SPIJT! - naar het prachtige boek van Carry Slee - werd in seizoen 2015/2016 door Homemade Productions uitgebracht als een musical met de energie die je van een productie voor een tienerpubliek mag verwachten maar ook met de ernst die het onderwerp pesten én zelfdoding verdienen. Dick van den Heuvel schreef het script, en regisseerde de voorstelling, met muziek van Jeroen Sleyfer. Net als bij het eerdere project “Afblijven” maakt Homemade Productions nu een bewerking, speciaal voor scholen.

''Prachtig! De leerlingen waren erg onder de indruk van de voorstelling, na afloop hebben wij er nog lang over nagepraat''

Leerkracht groep 8

Duur: 50 minuten
Leerlingenaantal: 200 lln op school / 400 lln in theater
Lesmateriaal: lesbrief
Voorwaarden: SPIJT! is een voorstelling die speciaal gemaakt is voor op scholen. De aula of de gymzaal zijn de perfecte basis voor de voorstelling.

1 voorstelling op school €1870
2 voorstellingen op school €2350

1 voorstelling in het theater € 2450 + 10% AR
2 voorstellingen in het theater € 2950 + 10% AR

3 voorstellingen in overleg

Alle prijzen zijn exclusief 6% BTW en inclusief reiskosten (binnen Nederland), lesmateriaal. Alleen voorstellingen in het theater hebben ook 10% auteursrechten. Eventuele hotelovernachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepe

Andere voorstellingen in deze categorie

Afblijven

Naar het gelijknamige boek van Carry Slee

Oorlogsgeheimen - naar het boek van Jacques Vriens

in 2019 en 2020 vieren we 75 jaar vrijheid!