Oorlogsgeheimen

Naar het boek van Jacques Vriens

Groep 6 t/m 8

Oorlogsgeheimen gaat over geheimen, helden en angsten. Over vriendschap, liefde en herinneringen. Tuur denkt vaak terug aan de oorlog.

Naar het bekroonde boek van Jacques Vriens.

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft.

Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. aan zijn buurmeisje Maartje. En het grote geheim…

Spel: Maria Noë en Maarten Ebbers
Regie: Pepijn Cladder
Script: Tom Sijtsma
Muziek: Arthur Umbgrove en Alberto Klein Goldewijk
Decor: Elze van den Akker

"Namens alle kinderen en leerkrachten wil ik jullie bedanken voor een indrukwekkend en meeslepend stuk".

Thomas Hardie, Coördinator Brede School Rotterdam

LikeLees alle recensies

''Ik was onder de indruk, wat werd er goed gespeeld!! De emoties werden zodanig overgebracht dat ze mij raakten.''

Bezoeker voorstelling 2018

Speelduur:
60 minuten
Opbouwtijd/afbouwtijd: 180 min / 30 min
Speelvlak: 6m breed, 6m diep en 3m hoog
Leerlingenaantal: 150 lln op school / 400 lln in theater
Voorwaarden: Wij gaan ervan uit dat er een theateropstelling is (verhoogd podium dan wel een tribune opstelling van de stoelen). Indien dit niet mogelijk is, wordt het maximaal aantal kinderen dat de voorstelling kan gaan zien minder dan bovenstaande indicatie.

1 voorstelling op school €1350
2 voorstellingen op school €1650
1 voorstelling in het theater €1950
2 voorstellingen in het theater €2450

Alle prijzen zijn exclusief 6% BTW en exclusief 10% auteursrechten. Inclusief reiskosten (binnen Nederland) en lesmateriaal. Eventuele hotelovernachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Andere voorstellingen in deze categorie

Bijna 11 enzo

Theatergroep Zwerm