De Griezelbus van Paul van Loon

voorstelling en quiz, thema 'lezen is leuk!! (9+)

De Griezelbus

Paul van Loon

Griezelbus:

Muzikale theatervoorstelling (30 minuten) voor de bus (buiten) of in de school (bij slecht weer) en de boek- en taalquiz over het boek De Griezelbus 1 van Paul van Loon.

Voor de Griezelbus of in de school wordt een muzikale theatervoorstelling van 30 minuten gespeeld, gebaseerd op het boek van Paul van Loon De Griezelbus 1. Vier acteurs spelen de spannendste verhalen zoals bijvoorbeeld: Het Schilderij, De Strop en De Taart. De verhalen worden gespeeld met Grumor: een combinatie van griezelen en humor.

Na de voorstelling vertelt P. Onnoval over het schrijven van zijn Griezelbus boeken en wat er gebeurt als je leest. Je stapt volgens hem in een andere werkelijkheid… Daarna stap je de echte Griezelbus in om een quiz te spelen. Er worden 14 teams samengesteld van maximaal 3 personen. Chauffeur Beentjes helpt iedereen instappen. De teams nemen plaats achter het speelbord in de bus. Ieder team krijgt 12 schedeltjes die in te zetten zijn per vraag. De vragen worden gesteld door Paul van Loon via 7 monitoren in de bus. Je legt een schedeltje bij het juiste antwoord op het speelbord. Hoe goed ken jij het boek De Griezelbus 1? Heb je opgelet tijdens de voorstelling? Ben jij goed in Nederlandse taal? Dan zou je zo maar eens deze quiz kunnen winnen en word je griezelkampioen. Durf jij in te stappen?

Doelgroep:

Bovenbouw van de basisschool

Speelduur: 30 minuten (per voorstelling) & 30 minuten (per quiz)

Opbouwtijd/afbouwtijd: 30 min. / 15 min.

Locatie: Voorstelling voor de bus of in de school (bij slecht weer)/ Quiz in de Griezelbus op een Parkeerplaats voor een stadsbus of het schoolplein (hoogte 315cm, breedte 260cm, lengte 850cm).

Speelvlak: Voorstelling; 5 x 2 m/ Quiz in de bus.

Leerlingenaantal: Tijdens de voorstelling: Maximaal 250 leerlingen. (afhankelijk van de locatie)/Tijdens de Quiz: Maximaal 30/ 40 kinderen per keer.

4 quizzen in de bus, zonder voorstelling, met welkomstlied door P. Onnoval: € 1440,-

4 quizzen in de bus, met 30 min. Voorstelling en welkomstlied door P. Onnoval: € 2240,-

Extra quiz toevoegen, per quiz: €75,-

Extra voorstelling toevoegen, per voorstelling: €250,-