Logo

De Papegaaienjas heeft voor het eerst gespeeld voor een lovend publiek! Zie hieronder enkele reacties.

"Grappig, warm, ontroerend."

"Verrassend, je wordt telkens op het verkeerde been gezet. Ontroerend, door de genegenheid en liefde voor elkaar. Grappig door de bizarre situaties. Herkenbaar, we hebben allemaal wel mensen in de omgeving die dementerend zijn. Maar het hoeft niet eens over dementerenden te gaan, het is zo speels opgezet dat het multi-interpretabel is. In elk geval een aanrader, ik heb genoten."

"Treffend hoe toch ook de onzekerheid naar voren kwam en de kwetsbaarheid van deze mensen."

"Raadselachtig, herkenbaar, verrassend, geestig. Kleine los lijkende scenes verbonden door de dunne draad van twee vertederende personages."

"Met schijnbaar simpele middelen nemen de beide acteurs je mee naar de verwarrende krochten van de geest van twee oudere mensen die de weg aan het kwijtraken zijn. En die nu eens elkaar uitdagen, dan weer elkaar troosten en helpen overeind te blijven. Mede door de voortdurende wisselende focus boeiend van begin tot eind."

De Papegaaienjas speelde eerder dit jaar een try-out op de Vesterhavet in Hoofddorp. Zij gaven de voorstelling een 8 met als toelichting: "De voorstelling zat heel goed in elkaar, bij het nagesprek bleek dat de leerlingen toch wel doorhadden waar het om ging."