Groep 5 t/m 8

“Komen we hier om te kijken, of om te spelen?”
Zo begint De Papegaaienjas, waarin Carola en Archibald hun vergeetachtigheid inzetten om de dag op een vrolijke en enthousiaste wijze naar hun hand te zetten. Een intiem poëtisch blijspel… waarbij het soms lijkt alsof ze het niet helemaal op een rijtje hebben. Maar alles is nieuw wanneer je geen geheugen meer hebt óf het nog niet bezit…

Opa’s en oma’s die heel veel herinneringen hebben, maar soms ook vergeetachtig zijn… zijn ze de weg kwijt? Of staan ze net als een jong kind onbevangen in het leven en kunnen ze nieuwe of andere betekenissen geven aan de dingen om hen heen? “Waar het hoofd niet regeert, is de fantasie troef!”

Reacties

De Papegaaienjas heeft voor het eerst gespeeld voor een lovend publiek! Zie hieronder enkele reacties.

"Grappig, warm, ontroerend."

"Verrassend, je wordt telkens op het verkeerde been gezet. Ontroerend, door de genegenheid en liefde voor elkaar. Grappig door de bizarre situaties. Herkenbaar, we hebben allemaal wel mensen in de omgeving die dementerend zijn. Maar het hoeft niet eens over dementerenden te gaan, het is zo speels opgezet dat het multi-interpretabel is. In elk geval een aanrader, ik heb genoten."

"Treffend hoe toch ook de onzekerheid naar voren kwam en de kwetsbaarheid van deze mensen."

"Raadselachtig, herkenbaar, verrassend, geestig. Kleine los lijkende scenes verbonden door de dunne draad van twee vertederende personages."

"Met schijnbaar simpele middelen nemen de beide acteurs je mee naar de verwarrende krochten van de geest van twee oudere mensen die de weg aan het kwijtraken zijn. En die nu eens elkaar uitdagen, dan weer elkaar troosten en helpen overeind te blijven. Mede door de voortdurende wisselende focus boeiend van begin tot eind."

De Papegaaienjas speelde eerder dit jaar een try-out op de Vesterhavet in Hoofddorp. Zij gaven de voorstelling een 8 met als toelichting: "De voorstelling zat heel goed in elkaar, bij het nagesprek bleek dat de leerlingen toch wel doorhadden waar het om ging."

Speelduur: 55 minuten
Opbouwtijd/afbouwtijd: 1,5 tot 2 uur
Speelvlak: Klaslokaal of speellokaal
Leerlingenaantal: Klaslokaal maximaal 60 | gymzaal of aula maximaal 100 | theater maximaal 150
Voorwaarden: Opstelling in de ruimte: banken of stoelen in rijen als in een theater opstelling, van te voren klaargezet door school, waarbij een speelvlak overblijft van minimaal 4 x 3 en liefst 4 x 4. De leraar zit bij zijn of haar eigen groep. We moeten in de ruimte een laptop met 2 boxjes kunnen plaatsen. Wensen techniek: elektra aansluiting, evt gebruik van wifi.

Prijzen:
1 voorstelling op school €680,00 / in theater kleine zaal €950,00
2 voorstellingen op school €1030,00 / in theater kleine zaal €1250,00
3 voorstellingen in overleg

Bij interesse kunt u contact opnemen via info@theaterinschool.nl of door te bellen naar 023-5315578.