PO: Schoolpleinvoorstelling

Toen Joost nog geen tak was en de kleine baron

SPEKTAKEL BIJ JOU OP HET SCHOOLPLEIN

voorstelling voor groep 4 t/m 8

pilotengym voor groep 1 t/m 3

Er is een luchtballon midden op het schoolplein geland. Aan de rommel en de ruzieënde piloten te zien was dit niet de bedoeling. De leerlingen worden meteen meegenomen in het reisverhaal van de twee jonge mannen. Vlieg met de mannen mee naar het mooie Marokko, China, de oerwouden van Guatemala en maak zelfs een noodlanding op de Stille Oceaan. Inmiddels is de ballon weer gerepareerd, vol lucht en klaar om te vertrekken. Alleen denken de twee daar nog hetzelfde over of is hun vriendschap niet meer wat het was?

Een wild en avontuurlijk verhaal met twee ambitieuze jongens die ergens hoog boven in de lucht antwoorden proberen te vinden op al hun levensvragen.

Een coming of age voorstelling waarin onderwerpen als liefde, verdriet, verwondering, vriendschap, leven en de dood elkaar in komisch tempo afwisselen.

Een voorstelling die visueel ieders fantasie prikkelt met een levensgrote luchtballon die na afloop van buiten en van binnen bekeken mag worden. Een echte belevenis om nooit te vergeten.

VOOR ALLE GROEPEN

Deze unieke schoolpleinvoorstelling is geschikt voor kinderen van groep 4 t/m 8. Door de gelaagdheid van het verhaal is het voor elke leeftijdsgroep een geweldig avontuur. Voor de kinderen van groep 1 t/m 3 is er Pilotengym waarbij iedereen een stoere akte van vliegvaardigheid kan behalen.

Speelduur: 35 minuten voorstelling / 20 minuten pilotengym
Opbouwtijd/afbouwtijd: 1,5 uur bouw / 1,5 uur afbreken
Speelvlak: Schoolplein

Voorstelling

Gewenst speelvlak (diepte, breedte, hoogte)

Buiten op het schoolplein of grasveld. (Kan ook in een gymzaal met hoog plafond, maar haalt de illusie van een crash wel onderuit)

Minimale afmetingen voor het speelvlak zijn.

15 meter in de breedte / 8 meter in de diepte / 6 meter in de hoogte

Pilotengym

Hiervoor is bijvoorbeeld het gehele plein of de hele gymzaal nodig. Onderdelen worden uitgestald rondom de ballon.

Leerlingenaantal: maximaal 60 lln

Voorwaarden en bijzonderheden: De voorstelling gaat over een luchtballon die is neergestort op het schoolplein. De acteurs erkennen het publiek ook en beschouwen hen in eerste instantie als ramptoeristen. Er wordt dus gezinspeeld op de mogelijkheid dat dit wel eens echt zou kunnen zijn. Het volgende draagt hier aan bij:
-ouders en docenten zijn geïnformeerd over de voorstelling, maar de leerlingen niet.
-docenten geven geen tekst of uitleg over de situatie voordat de leerlingen de voorstelling hebben gezien. “Ik weet ook niet wat er aan de hand is. Laten we zo maar eens gaan kijken.”

Vanaf 2 tot 4 speeldagen 10% korting op de gehele reeks
Vanaf 5 speeldagen 15% korting op de gehele reeks

1 voorstelling op school     €1.100
2 voorstellingen op school €1.250
3 voorstellingen op school €1.400
4 voorstellingen op school €1.500

Piloten gym is gratis bij twee voorstellingen. Dit wordt maximaal twee keer uitgevoerd. Bij het afnemen van 1 voorstelling wordt het gerekend als een tweede voorstelling.

Alle prijzen zijn exclusief 9% BTW en inclusief reiskosten (binnen Nederland), auteursrechten en lesmateriaal.

Eventuele hotelovernachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.