Workshop Dans

Thematiek

Het ontdekken van vriendschap, groepsdruk, liefde, aangeven van je grenzen, intimiteit, persoonlijke ruimte, nee durven zeggen, volhouden, verdraagzaamheid, onderdrukken, ontvluchten, kracht, plezier, genegenheid, afstoten van genegenheid, oorzaak en gevolg. Een voorstelling over volwassen worden.

Nagesprek

Omdat de voorstelling veel emoties losmaakt is het belangrijk de leerlingen na de voorstelling te begeleiden naar het leslokaal waar de voorstelling zal worden nabesproken, bij voorkeur met de mentor van de klas. De voorstelling wordt aangeboden met vragen voor het nagesprek. De vragen gaan over de voorstelling, maar ook over de eigen ervaringen in de groep met betrekking tot pesten. U kunt een dubbellesuur inroosteren, waarbij de voorstelling bekeken wordt en vervolgens het nagesprek plaats vindt.

50-75 minuten

Het is mogelijk de klassen ook actief een workshop te laten volgen. Het gaat om de workshops “acrobatiek” of “physical challenges”. Tijdens de workshop maken de leerlingen fysiek contact. Er wordt gewerkt met oefeningen uit de voorstelling. Deze zullen de leerlingen herkennen en terugzien tijdens de voorstelling. Doordat de leerlingen fysiek contact maken, gaan zij samenwerken, wat de samenwerking en het vertrouwen binnen de groep versterkt.

Voorafgaand krijgt de school informatie toegestuurd over de voorstelling bestaande uit tips en vragen voor het nagesprek.