Pak je Podium!

Fort van Hoofddorp, oriënteren, ontdekken, zélf beleven, ervaren en doen

Pak je podium in het Fort van Hoofddorp

Als onderdeel van het #fortkwartet #Kijken&Speuren, laat je inspireren, kijk een voorstelling en pak zélf het podium in het Openluchttheater.

Geheimen uit de Haarlemmermeer groep 5/6 & 7/8

Orienteren, onderzoeken en zelf doen en laten zien!

Zelf optreden in het openluchttheater van het Fort van Hoofddorp? Dat kan!  In samenwerking met De Kunstbrigade wordt bij jou op school het thema geïntroduceerd door een spreker of middels de  lesbrief. Leerlingen doen onderzoek naar het onderwerp uit de geschiedenis van de Haarlemmermeer.  Daarin worden ze ondersteund door het lesmateriaal en de eigen leerkracht. De resultaten van dat onderzoek worden zichtbaar gemaakt:  Beeldend: foto’s, film, schilderij, of een 3 D werkstuk en met tekst: geïnspireerd op het onderwerp maken de leerlingen een kort verhaal of gedicht.  In het lesmateriaal staan tips en dichtvormen om te gebruiken.  Vervolgens studeren de leerlingen 2 dansen in over het onderwerp o.l.v. een dansdocent van De Kunstbrigade op School.

Tot slot presenteren jouw leerlingen: Een tentoonstelling van de eigen gemaakte werken in het fort. De tentoonstelling blijft 4 weken hangen en tijdens de feestelijke opening van de tentoonstelling (voor publiek) in het fort presenteren de leerlingen hun gedichten/ verhalen en showen ze de beide dansen in het openluchttheater.

De Kunstbrigade op School maakt dansvoorstellingen op basisscholen.

Voor dit project putten zij uit dansen die gemaakt zijn voor ‘ Oh Haarlemmermeer’.

Een dansvoorstelling over de geschiedenis van de Haarlemmermeer, gedanst door de hele school. Zoals: de oorlog in de Haarlemmermeer, de Waterwolf en de drooglegging, de boeren en de nieuwe zakelijkheid.

Duur: 3 weken (2 repetities en 1 generale op locatie)

Aantal groepen: 2-3 groepen (max 30 lln per groep)

Kosten: 525,-

TIP!!!

Uit te breiden met de workshop: De Troubadour en Maatje

Op tocht met de troubadour door de gangen van het fort, langs de Wilde Tuin en door de hefschietkoepels.

In samenwerking met Zangschool Hoofddorp, leer samen het ‘Fort van Hoofddorp-lied’ en ontdek spelenderwijs de bijzondere nissen en gangen van het fort. De troubadour neemt je mee op avontuur. Kruip in de huid van Maatje en ervaar hoe leuk het is om samen te zingen! En hoe anders het klinkt als je binnen zingt, of buiten.

Duur: 60 minuten

Aantal leerlingen: 1 klas per zangtocht

Kosten: 150,-

De zangworkshop is geschikt voor ALLE leeftijden, ook voor de allerkleinsten, leuk om voor hen in te plannen in combinatie met een bezoek aan het optreden van de andere klassen! Of als clinic met het docententeam.

Het project Geheimen uit de Haarlemmermeer wordt in overleg ingepland, en kan op maat worden aangeboden.

Genoemde prijzen zijn per groep en vrij van btw.

TIP!!

Vraag ons altijd naar de mogelijkheden om je programma uit te breiden met een schoolvoorstelling in het openluchttheater, een rondleiding of een educatieve game.