Fort van Hoofddorp

Openluchttheater sinds 2020

KIJK OP HET FORT – schoolprojecten #fortkwartet

Het #fortkwartet is het educatieve belevingsconcept van het Fort van Hoofddorp en vormt het fundament van de activiteiten rondom voorstellingen en een bezoek aan het Fort.

#Leren met Officier Leeghwater en elk detail te weten komen van dit imposante gebouw, over hefschietkoepels en de keelkazemat.

#Proeven met Kokkin Ans, hoe leefden de soldaten in die tijd, wat hadden ze aan en wat voor voedsel konden ze maken, welke dieren leven er eigenlijk op het eiland? Proef en doe de proefjes.

#Doen&Spelen met Maatje en het fort van al zijn avontuurlijke kanten leren kennen.

#Kijken&Speuren, laat je inspireren, kijk een voorstelling en pak zélf het podium in het Openluchttheater.

In het openluchttheater van het Fort van Hoofddorp kunnen de voorstellingen van Theater in School worden ingepland. Bij slecht weer komt de voorstelling naar school. Het fort kan dan op een ander moment alsnog worden bezocht voor een rondleiding of educatieve game.

De voorstellingen/ schoolprojecten kunnen worden uitgebreid met het pluspakket.

Pluspakket:

#fortkwartet doen&spelen: soldaten vormden een team, ook weten hoe je de samenwerking kunt versterken? Speel Verdedig & Val aan.

#fortkwartet proeven: maak zelf zaadbommen en gooi ze in de wilde tuin, kom alles te weten over het leven op het fort. Speel Expeditie Fort Island en doe de proefjes.

#fortkwartet leren: laat je rondleiden door een van onze gidsen of de troubadour en laat je alles vertellen over het fortgebouw, de werking van de Stelling van Amsterdam en de geschiedenis van dit fort.

#fortkwartet kijken: ontdek je het liever zelf? Dat kan met de speurtocht langs het fortpad over het forteiland en door het fortgebouw. Ontdek de werking van de Stelling van Amsterdam aan de Stellingtafel en kom meer te weten via de verschillende expositie elementen.

Voorstelling in het openluchttheater van het Fort uitbreiden met het pluspakket?

Kosten: 7,50 per leerling

De rondleidingen, zingen met de troubadour en educatieve games kunnen ook apart worden ingepland. De speurtocht kun je zelf doen met je klas.

Vraag ons naar de mogelijkheden.