Kijk om je heen - fotografie

Een nieuwe kijk op erfgoed

KIJK OM JE HEEN – een nieuwe kijk op erfgoed

voor PO (groep 6, 7 en 8) en VO (1 en 2)

Kijken naar het grote geheel, inzoomen op een detail en maximaal historisch besef door te kijken: naar gebouw & landschap, naar techniek & mechaniek in de context van het grotere geheel: erfgoed in de Haarlemmermeer.

Les 1.

WAT - Introductie les fotografie: techniek en praktijk | 75 minuten

WAAR – per klas op school onder leiding van fotograaf Marisa Beretta

(voor het VO bestaat de les uit 2 x 75 minuten om de techniek te verfijnen).

Les 2.

WAT - Fotograferen op locatie | ochtend of middag

WAAR: je kiest OF Het Stoomgemaal in Halfweg OF het Fort van Hoofddorp Of het Transportmuseum

Optioneel: je kiest twee locaties (is uitbreiding van dit pakket met 1 extra les op locatie)

Les 3.

WAT – Optioneel, je sluit de lessen af met een tentoonstelling & feestelijke opening | 75 minuten.

WAAR - Het werk van jouw leerlingen komt 2 weken te hangen in de 2-verdiepingen tellende kazemat van het Fort van Hoofddorp en is daar te bewonderen door bezoekers. Tijdens de feestelijke opening spelen de leerlingen de educatieve game Verdedig & Val Aan en krijgen ze een ijsje.

Optioneel

Uit en thuis – vervoer: laat je ophalen door een oldtimer van het Transportmuseum

Aanvullende info

Max. aantal leerlingen 1 klas (of 30 lln ivm camera’s, aantal 15, lln werken in groepjes)

Er kunnen meerdere klassen op 1 dag gepland worden - je krijgt dan korting op elke 2de les.

Prijs

Maatwerk: we denken graag met je mee om deze lessen aan te laten sluiten op jouw wensen en mogelijkheden.

Elke aanvraag maken we een offerte op maat voor je.

Kosten:

2 lessen €355,-

Inclusief tentoonstelling en educatieve game €572,-

Inclusief vervoer Uit&Thuis €680,-

Kijk om je heen is een samenwerking tussen fotograaf Marisa Beretta en erfgoedinstellingen het Stoomgemaal in Halfweghet Transportmuseum in Nieuw Vennep en het Fort van Hoofddorp.