Kijk op 't Fort - Educatieve games

Fort van Hoofddorp

Kijk op 't Fort van Hoofddorp - educatieve games: kies er eentje of speel ze alle twee!

Als onderdeel van het #fortkwartet Doen&Spelen &Proeven kun je twee educatieve games spelen in, om en op het Fort van Hoofddorp.

VERDEDIG & VAL AAN

#Doen&Spelen met Maatje en het fort van al zijn avontuurlijke kanten leren kennen.

Verdedig je vlag en val aan bij het andere team!

Doel van dit spel is om zo snel mogelijk de vlag van de tegenpartij te vinden. Ondertussen leer je het forteiland en de, deels ondergrondse, gangen en de nissen van het fort beter kennen.

Spelers krijgen een kaartje met daarop een rang, daarmee kun je een andere speler buiten spel zetten. Wie als eerste de vlag van de tegenpartij heeft gevonden heeft het spel gewonnen!

Duur: 60 minuten

Minimaal aantal deelnemers: 8 (2 teams van 4)

Maximaal aantal deelnemers: 24 (2 teams van 12)

Leeftijd: twee versies: tot 10 jaar en vanaf 10 jaar

Het spel is beschikbaar voor groep 5/6 en groep 7/8.

Kosten: 150,- voor 1 of 2 x spelen

EXPEDITIE FORT ISLAND

#Proeven met Kokkin Ans, hoe leefden de soldaten in die tijd, wat hadden ze aan en wat voor voedsel konden ze maken, welke dieren leven er eigenlijk op het eiland? Proef en doe de proefjes.

Het spectaculaire Fort van Hoofddorp is het decor van Expeditie Fort Island! Speel dit super stoere spel en laat zien met welke tactiek en vaardigheden jij de tegenstander te slim af kunt zijn. Proeven met water en vuur en een estafette onderdeel - waarbij je in anderhalf uur het fort spelenderwijs ontdekt en beter leert kennen. √Čn bak jij als snelste je eigen broodje met meel van de naastgelegen Molen? Dan krijgt proeven een extra betekenis.

Duur: 90 minuten

Minimaal aantal deelnemers: 10 (5 teams van 2)

Maximaal aantal deelnemers: 30 (5 teams van 6)

Alle leeftijden

Kosten: 150,- voor 1 of 2 x spelen

Vraag naar de mogelijkheid en prijsopgaaf om het spel te boeken met meerdere klassen tegelijk inclusief begeleiding. TiS 'n tip: ook heel leuk als teambuilding voor docenten!

Overige informatie en voorwaarden

Een spel op het fort bestaat uit een leskist met materiaal en toelichting en kan door de leerkracht zelf worden begeleid.

Het is altijd mogelijk de game uit te breiden met een rondleiding door een gids of de troubadour (inclusief zangclinic).

De leskist blijft eigendom van het Fort van Hoofddorp.

Verdiepende en aanvullende lessen over het opgroeien in de Haarlemmermeer, ter voorbereiding op de game of ter verdieping na afloop, zijn middels een lesbrief beschikbaar voor op school. Hierin vind je ondermeer de speurtocht Kijk op 't Fort.