CARMEN!

Opera op locatie in Friesland

In de buitenlucht:

Carmen van Opera Spanga

Aanvang schooljaar 2021-2022 (eind augustus, begin september)

Carmen heeft honing aan haar kont. Waar ze ook gaat, de jongens én meisjes kijken haar vol bewondering na.

Het lijkt of ze het prettig vindt dat iedereen haar als aantrekkelijk beschouwt; het lijkt er zelfs op dat ze haar leven onder controle heeft. Maar als we in haar binnenste konden kijken, zien we haar angsten: haar blinde paniek om niet aantrekkelijk gevonden te worden, om echt iets aan te moeten gaan met de mensen om zich heen. En met zichzelf. Haar angst om haar grootste verslaving - de eenzaamheid, dat holle gevoel van binnen - te moeten opgeven.

Carmen wankelt, ze houdt zichzelf staande door onverzadigbare flirt-partijtjes. Don José’s grote onvoorwaardelijke liefde voor Carmen drijft hen beiden de afgrond in.

Aansprekende opera-ervaring voor bovenbouw basis- en onderbouw voortgezet onderwijs. In de zomer van 2021 presenteren we op onze vaste speellocatie in het Friese buurtschap Spanga Carmen

Dit werk behoort tot de populairste opera’s in de geschiedenis van de opera.

Thema’s die aan de orde komen:

Getroebleerde seksualiteit

Jaloezie

Bindingsangst

Kwetsbaarheid tonen

De tirannie van schoonheid

Het verhaal gaat over jonge mensen en op het toneel staan jonge zangers die mensen van vlees en bloed spelen. Jouw leerlingen identificeren zich gemakkelijk met de jonge cast.

Jouw leerlingen kunnen met deze Carmen locatie Opera een aansprekende opera-ervaring opdoen!!!

Speciaal voor scholieren is er een belevingsprogramma dat zich richt op de jonge bezoekers in schoolverband: ze maken kennis, ze mogen (een deel) mee-maken, ze worden ondergedompeld in het spel en leren over de inhoud van de opera’s. De voorstellingen en het belevingsprogramma vinden op de voorstellingslocatie plaats. Het terrein is ruim en daardoor geschikt voor het ontvangen van grote groepen. De aankleding in creatieve, zomerse sfeer nodigt uit tot anders denken en doen; het ‘boerenland’ geeft een gevoel van ruimte en vrijheid.

Optioneel kan de school kiezen voor een aanvullende verdiepende workshop op de voor de leerlingen zo herkenbare thema's. Met professionele acteurs gaan zij middels improvisatiescenes de thematiek van Carmen centraal zetten in het eigen leven.

Mogelijkheden tot een compleet uitje:

De prachtige locatie van Opera Spanga ligt aan een van de mooiste natuurgebieden van Nederland; De Weerribben. Dit natuurgebied biedt mogelijkheden tot vaar en kanotochten.

Ook kan er op de locatie gezwommen worden en kun je picknicken aan het water.

Bij boeking vraag ons naar de mogelijkheden.

VO- en MBO- onder en bovenbouw, tevens geschikt voor groep 8

Er is plek voor 100 à 150 leerlingen per voorstelling

30 augustus middagvoorstelling (13.30 uur)

31 aug t/m 3 september ochtend en middagvoorstellingen (11 uur en 13.30 uur)

Lindedijk 11 8482KS Spanga (Friesland) / op de grens met Overijssel

Prijs*

1 voorstelling: €1450,-

2 voorstellingen: €1780,-

* prijzen zijn exclusief btw. Indien je met een kleinere groep dan 100 lln bent, vraag ons naar de mogelijkheden. Indien de maatregelen het toelaten kunnen we (op 1.5 meter afstand) meerdere groepen (evt. van verschillende scholen) tot een max. van 100 leerlingen toelaten.

Prijs belevingsprogramma: in overleg, afhankelijk van groepsgrootte