Afblijven

naar het gelijknamige boek van Carry Slee

Alle niveaus

Afblijven vertelt het aangrijpende verhaal van Melissa die niets liever doet dan dansen. Ze mag auditie doen voor een videoclip van een bekende artiest en daar wordt ze ook nog eens voor aangenomen. Prachtig vindt ze het, dat wereldje van muziek en dans. Maar dan komt ze in aanraking met drugs. Drugs die haar een beetje over een dood punt heen helpen. Drugs die ervoor zorgen dat ze durft waar ze anders niet toe in staat is. Drugs die bijna haar ondergang worden. Bijna, want gelukkig is daar Jordi, smoorverliefd op Melissa en bereid om zelf in de problemen te komen om haar uit de ellende te halen. En of dat lukt?

Afblijven – naar het bekende boek van Carry Slee – werd in seizoen 2013/2014 door Homemade Productions uitgebracht als een opwindende jeugdmusical met een script van Dick van den Heuvel die de voorstelling ook regisseerde, en met muziek van Jeroen Sleyfer. Speciaal voor scholen maakt Homemade Productions nu een handzame bewerking van die musical.

"Afblijven" gaat niet alleen over drugsgebruik maar vooral over angst & durf; en ik heb daar altijd een missie in gezien. Als je aan je tienertijd begint, word je overvallen door nieuwe verantwoordelijkheden. Daarvoor werd je leven geleefd door ouders en leraren; na je tiende moet je je eigen leven beginnen te leven. En daar kun je bang van worden... hoe overwin je die angsten? Melissa maakt daarin de verkeerde keuze... en de voorstelling moet vooral goed laten zien hoe je die tienerangsten kunt overwinnen, hoe je durf kunt houden en je dan de volgende stap kunt maken in je leven." - Dick van den Heuvel, schrijver & regisseur

Speelduur:
50 minuten
Opbouwtijd/Afbouwtijd: 120 min. / 60 min.
Speelvlak: 6 x 8 x 3
Leerlingenaantal: 200 lln op school / 400 lln in theater
Voorwaarden: Afblijven is een voorstelling die speciaal gemaakt is voor op scholen. De aula of de gymzaal zijn de perfecte basis voor de voorstelling. Zoals je ziet in de trailer op deze website, komt de voorstelling mooi uit in de gymzaal en creëert dat juist een intieme setting. De leerlingen kunnen zo in een u-vorm rondom het speelvlak de voorstelling beleven.

1 voorstelling op school €1870
2 voorstellingen op school €2350

1 voorstelling in het theater € 2450 + 10% AR
2 voorstellingen in het theater € 2950 + 10% AR

3 voorstellingen in overleg

Alle prijzen zijn exclusief 6% BTW en inclusief reiskosten (binnen Nederland), lesmateriaal. Alleen voorstellingen in het theater hebben ook 10% auteursrechten. Eventuele hotelovernachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.

---Lente actie---

20% korting op de tweede voorstelling op dezelfde dag.

30% korting op de derde voorstelling op dezelfde dag.

Andere voorstellingen in deze categorie

SPIJT!

naar het gelijknamige boek van Carry Slee