TheaterChallenge

Op de eerste rij
Like
1

Alle niveaus Voorstelling maken en Theaterworkshops. Maak in 1 dag kennis met theater. TheaterChallenge gaat de uitdaging aan de leerlingen in 1 dag kennis te laten maken met alle facetten van theater. Een dag vol professionele workshops en naar keuze een voorstelling.

TheaterChallenge is een jonge, energieke organisatie die theaterworkshops aanbiedt voor de hele school.

NIEUWS:Team TheaterChallenge breidt de activiteiten uit!Naast de Theaterdag met workshops in 9 disciplines kan de dag ook worden afgesloten met een presentatie voor de hele school, voor ouders, voor buurtgenoten… EN, vanaf nu kun je ook een offerte opvragen voor 1 of 2 workshops. Er komt dan 1 docent (of 2) bij je in de klas om in de gekozen discipline de leerlingen in je klas wegwijs te maken daarmee: van drama, tot muziek, musicalzang. Prijs op aanvraag. (PO & VO)


De mogelijkheden op rij:
TheaterChallenge heeft twee verschillende vaste concepten daarnaast bieden zij ook maatproducten aan. Voor het maatwerk kun je het beste direct contact met ons opnemen.

Voorstelling maken
Met voorstelling maken gaat een team van verschillende docenten van TheaterChallenge met de leerlingen de uitdaging aan om in 1 dag een spetterende voorstelling te maken. TheaterChallenge maakt voorstellingen mét en vanuit de leerlingen: de docenten kiezen een kader waarbinnen de leerlingen veel vrijheid en eigen inbreng zullen hebben.

Theaterdag
De theaterdag is een dag vol workshops. Acht docenten van TheaterChallenge verzorgen verschillende workshops in volgende disciplines: acteren, slapstick, muziek, dans, zang, objecttheater, film & video en licht & geluidstechniek. Binnen de Theaterdag wordt niet toegewerkt naar een eindpresentatie.


Workshops:
1 of 2 docenten komen bij je in de klas om in de gekozen discipline de leerlingen wegwijs te maken daarmee – van drama, tot muziek, musicalzang- en acteren (Prijs op aanvraag). (PO & VO)

JAMES BONDTheaterChallenge verzorgt alweer 5 jaar theaterworkshops op scholen door heel Nederland. Voor het voortgezet onderwijs was het thema altijd: Odysseus. Een mooi thema, maar na 5 jaar was het team van TheaterChallenge toch toe aan iets anders. Dat is gelukt: James Bond. 2 maart 2016 hebben we in Wijchen de eerste voorstelling James Bond gemaakt met, voor en door de leerlingen van het MaasWaal College.

''Theater maken in 1 dag is een absolute aanrader! De leerlingen hebben veel plezier gehad en veel geleerd!''

Docent VO

Voorstelling maken

Voorstelling makenEen team van TheaterChallenge-docenten gaat aan de slag om in 1 dag een voorstelling te maken met en door de leerlingen.

Het programmaIn groepen van ongeveer 18 nemen de leerlingen deel aan 1 workshop in 1 theaterdiscipline van 3,5 uren. In deze workshops wordt toegewerkt naar een presentatie. Alle disciplines werken vanuit het thema James Bond. Elke workshop levert 1 scène. De scènes samen vormen de voorstelling. Die de leerlingen voor elkaar opvoeren. Deze voorstelling wordt ondersteunt door de workshop techniek.

De disciplines waarin de workshops gegeven kunnen worden zijn: acteren, soundtrack maken, dans, musical, objecttheater, physical comedy, improtheater, film & video en licht- en geluidstechniek.

Theaterdag

TheaterdagDe Theaterdag is een dag vol workshops. Elke deelnemer kiest vier workshops waarbinnen hij/zij kennis maakt met de verschillende facetten van theater. De workshops duren ieder 1 lesuur.
Elke workshop heeft James Bond als uitgangspunt. De leerlingen kunnen de ervaring van de workshop toepassen in de volgende workshop. Zo zullen de leerlingen bij acteren scènes uit de voorstelling spelen waar ze bij objecttheater kostuums en rekwisieten voor de personages uit diezelfde voorstelling zullen maken.


Hoe ziet de dag eruit?De dag begint met een plenaire opening, waarbij de docenten van TheaterChallenge iets van hun discipline laten zien en de leerlingen opwarmen en klaarstomen voor de dag. Daarna beginnen de workshops in de eigen klas.

De docenten verzorgen verschillende workshops in volgende disciplines: acteren, slapstick, muziek, dans, zang, objecttheater, film & video en licht & geluidstechniek.

Binnen de Theaterdag wordt niet toegewerkt naar een eindpresentatie.

De workshops

ActerenLeerlingen gaan aan de slag vanuit de personages. Door middel van verschillende oefeningen onderzoeken de leerlingen hoe de personages lopen, wat ze voelen en uiteindelijk hoe ze de personages willen spelen.De leerlingen maken vanuit de gegeven personages een scène.

DansBeweging. Op muziek wordt een dans gemaakt. Deze dans zal geen losse choreografie zijn, maar een opzichzelfstaande scene. Vanuit welke dansstijl er wordt gewerkt hangt af van de docent en de leerlingen. De docent zorgt ervoor dat de choreografie aansluit bij de belevingswereld van de leerlingen.

MusicalDeze vorm van theater combineert muziek, liedjes, dans en gesproken dialogen met elkaar.Met de leerlingen wordt er door middel van exploratie en vooraf opgezette bouwstenen, samen een lied gemaakt. Met behulp van een juiste enscenering van het geheel is de scene af.

Object theaterLeerlingen werken vanuit kostuums en objecten. Zij maken een scene vanuit vormgeving. Ze zullen dus bezig zijn met het maken van kostuums, objecten en rekwisieten om deze vervolgens te gebruiken in hun scene die zij zelf spelen/uitvoeren.

Film en videoDe leerlingen maken een scene op film. Samen met de docent zullen zij de proloog van de voorstelling maken met door hen zelf geschoten beelden. Deze zullen zij zelf editten. In de theaterdag is deze workshop optioneel en zal deze workshop een registratie van de dag maken. De leerlingen kunnen elkaar interviewen en kijkjes nemen bij andere workshops.

Soundtrack maken
De leerlingen maken samen met de docent een geluidsfragment die past bij de voorstelling. De muziek die voor de soundtrack wordt gebruikt, maakt van de voorstelling een geheel.

Physical comedy
Deze workshop gaat over humor. Aan de hand van scène-ideeën (treatments) worden dialogen zonder woorden gemaakt. Denk hierbij aan slapstick scènes zoals Laurel & Hardy. In deze workshop voert niet het woord maar het lichaam en het beeld de boventoon.

Licht- en geluidstechniek
Een voorstelling kan niet zonder licht- en geluidtechniek. Bij deze workshop leer je de kneepjes van het theatertechniek vak. Jullie maken een juweel van de voorstelling met behulp van het juiste licht en beste geluid.

Details en prijzen

Dag opzet:

Voorstelling maken:
15 min Plenaire start
75 min Workshop deel 1
30 min Pauze
120 min Workshop deel 2
45 min Voorstelling & afsluiting

Theaterdag:
15 min Plenaire introductie
Lesuur 1: Workshop 1
Lesuur 2: Workshop 2
30 min Pauze
Lesuur 3: Workshop 3
Lesuur 4: Workshop 4

Locatie: Op school, klaslokalen en aula
Prijs: De prijs is afhankelijk van het aantal leerlingen dat je deel wilt laten nemen aan de TheaterChallenge. Via info@theaterinschool.nl kun je een offerte aanvragen. Noem hierin het concept dat de voorkeur heeft en het aantal klassen dat je wilt laten meedoen aan de TheaterChallenge. Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk een op maat gemaakte offerte ontvangt.

De prijzen van de TheaterChallenge zijn inclusief reis-, materiaal- en voorbereidingskosten. Er wordt geen BTW gerekend op de TheaterChallenge.

Andere voorstellingen in deze categorie

{

The Big Mo Theater Show

The Big Mo
Like
1