Razend

naar het bekende boek van Carry Slee

Razend

Als je het niet kunt zeggen, kun je het wel dansen... de #metoo musical

Sven durft soms niet meer naar school. Dan heeft zijn vader hem de vorige avond alle hoeken van de kamer laten zien en dan zit hij onder de blauwe plekken. In zijn klas zit Roosmarijn en die heeft iets te veel fantasie. Soms brengt dat haar in grote problemen. Want niemand gelooft haar als ze vertelt dat leraar Bob aan haar heeft gezeten. Bob doet zulke dingen niet want Bob is de meest populaire leraar op school. Sven zou heel graag willen dat Roosmarijn in zijn film mee gaat doen. Langzaam maar zeker zien ze in dat zij elkaar heel erg kunnen vertrouwen en dat zij over hun geheimen kunnen praten. Misschien dat er dan iemand gelooft wat ze zeggen. En heel misschien is er dan een oplossing voor hun grote problemen.

“Razend” is een prachtig boek van Carry Slee en werd door Homemade Productions uitgebracht als een opzwepende musical met een script van Dick van den Heuvel en muziek van Jeroen Sleyfer. Lisanne Schut regisseerde een speciale versie voor scholen, een handzame versie die maakt dat problemen als “huiselijk geweld” en “seksuele intimidatie” binnen de klas bespreekbaar kunnen worden gemaakt.

“Met dans kun je heel goed geweld uitbeelden zonder dat je echt klappen moet laten vallen,” zegt Dick van den Heuvel over de voorstelling. “Het fijne van deze musical is dat we juist met theatrale middelen dit soort lastige thema’s kunnen behandelen omdat we er met hiphop en rap ook een goeie en aansprekende vorm aan kunnen geven. Huiselijk geweld, je praat er liever niet over. Daarom is muziek en dans een goeie vorm om er mee bezig te zijn. Dan komt het praten later wel...”

Speelduur: 50 minuten
Leerlingenaantal: 200 lln op school

Lesmateriaal: lesbrief

Voorwaarden: Razend is een voorstelling die speciaal gemaakt is voor op scholen. De aula of de gymzaal zijn de perfecte basis voor de voorstelling.

1 voorstelling op school €1600

2 voorstellingen op school €2086

3 voorstellingen in overleg €2500

Alle prijzen zijn exclusief 6% BTW en inclusief reiskosten (binnen Nederland), lesmateriaal. Alleen voorstellingen in het theater hebben ook 10% auteursrechten. Eventuele hotelovernachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Andere voorstellingen in deze categorie

SPIJT!

naar het gelijknamige boek van Carry Slee