Poker

door Raymi Sambo maakt (14+)
Like
0

Henry, Philip, Chico en Jackson, vier succesvolle mannen, hoge posities, hun gezinnen voldoen aan het ideaalbeeld. Maar ze zijn er niet blij mee, kunnen er niet blij mee  zijn. Ze schamen zich voor wat ze voelen, voor wie ze zijn, zo sterk zelfs dat de liefde voor hun gezin ervoor moet wijken. In de thriller die volgt, zien we het leven van de mannen in flashbacks aan ons voorbij trekken. 

Wie heeft ‘de bom’ onder de groep gelegd? Poker vertelt over hechte vriendschap, verwachtingen, achterdocht en vertrouwen, over het belang van jezelf kunnen zijn en over het ontmaskeren van gezichten en sluimerende, diepgewortelde angsten.

We wanen ons in een liberaal land, waar taboes niet bestaan. Maar ze bestaan wel! Niet over je seksuele geaardheid praten, betekent dat het nooit bestaansrecht krijgt, dat mensen anno 2018 niet zijn wie ze willen zijn omdat dat schande brengt over hun families. Maar wat als je lid bent van zo’n club en een van de leden heeft naast de pot gepist en neemt een besmettelijke ziekte mee? Wat doe je dan? Hou je je lippen stevig op elkaar? Of vertel je de waarheid, bevrijd je jezelf en bescherm je je gezin tegen verdere besmetting?

De nieuwe voorstelling van Raymi Sambo blijkt noodzakelijker dan ooit! We wanen ons in een liberaal land, waar alles en iedereen er zou moeten kunnen zijn. Dat de Nashville Verklaring draagvlak krijgt, doet je dan weer schrikken. Niet over je seksuele geaardheid kunnen praten, omdat het er niet mag zijn, betekent dat het nooit bestaansrecht krijgt. Het bestaat dus nog steeds dat mensen anno 2018 niet zijn wie ze willen zijn, omdat dat schande brengt over hun families. Daar gaat Poker over.

Let op: speelperiode november 2019 - maart 2020

Prijslijst:

1 voorstelling op school     €  750,00
2 voorstellingen op school €1250,00


Alle prijzen zijn exclusief 9% BTW en inclusief reiskosten (binnen Nederland), lesmateriaal. Alleen voorstellingen in het theater hebben ook 10% auteursrechten. Eventuele hotelovernachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.