JUNI - Hermans weet Raad

‘Toen ik Juni zag, moest ik een beetje aan Matilda denken'

Groep 3 t/m 6

“Pien van Diepen wil graag opgehaald worden uit de ballenbak.”

Een magische, muzikale familievoorstelling over een onwaarschijnlijke vriendschap in een ballenbak.

Wie laat de regen regenen en de zon schijnen?
Gaan alle rijke mensen naar de arme landen om geld te geven?
Zijn alle volwassenen ouders?
Waarom is een onderbroek een soort korte broek?

Pien is achtergelaten in de ballenbak, omdat ze haar eigen feestje heeft verpest. Ze moet maar even nadenken over wat ze heeft gedaan. 'Helemaal niks!', vindt ze zelf. Toch zit ze helemaal alleen tussen de ballen. Saai! Maar dan schiet er een bal omhoog en beginnen de ballen te bewegen. Is dat een voet? Wat gebeurt daar onder de ballen?

Hermans weet Raad beschrijft met JUNI een vluchtige ontmoeting tussen twee verschillende werelden. Hoe vanzelfsprekend is de kijk op je eigen wereld en wat gebeurt er als alles ook anders kan zijn dan je had verwacht? In een tijdperk waarin alles zomaar wordt gezegd en gedaan, laat Hermans weet Raad op een beeldende, dynamische en lichtvoetige manier zien dat daar soms ook consequenties aan verbonden zijn.

Een magische, muzikale voorstelling over een onwaarschijnlijke vriendschap in een bak met meer dan 10.000 gekleurde ballen.

Tekst & Spel: Canick Hermans, Tanja de Raad
Regie: Eva Van der Gucht
Muziek: Peer Thielen
Decor: Tanja de Raad, Bart de Raad
Ontwerp Flyer: Tanja de Raad, Georges Hendriks

Hermans weet Raad
Hermans weet Raad bestaat uit actrices Canick Hermans en Tanja de Raad. Nadat ze samen afstudeerden aan de Hogeschool voor de Kunsten, speelden ze in verschillende jeugdtheaterproducties als Prinsessia (Studio 100), Robin Hood (Studio 100) en Vlinder, een meisje zonder naam (Theater WEI). Na het maken van een gezamenlijke sollicitatie - video voor de NTR, besloten ze hun handen voorgoed ineen te slaan.
Ze smeten met ideeën, belden ’s nachts over briljante plannen en vonden elkaar in hun humor en plezier in theatermaken. Afgelopen februari maakten ze hun samenwerking officieel door het oprichten van de stichting Hermans weet Raad.
 Hermans weet Raad maakt en speelt voorstellingen voor een brede doelgroep, met de nadruk op kinderen tussen de 6 en 12 jaar. De stichting wil de doelgroep juist nu, met het enorme aanbod van entertainment via allerlei kanalen, stimuleren om zich te verbinden met de thema’s en met elkaar, in plaats van alleen te consumeren. De voorstellingen zijn interactief, educatief, laagdrempelig en toegankelijk en worden op speelse wijze uitgevoerd. Zo streeft Hermans weet Raad ernaar om een bijdrage te leveren aan de culturele, sociale en empathische ontwikkeling van de doelgroep. Met haar producties wil Hermans weet Raad kinderen leren een open blik te ontwikkelen, plezier te maken en bovenal in contact te blijven met elkaar. Hermans weet Raad brengt het theater naar het publiek in plaats van andersom en hecht er waarde aan om op plekken te spelen waar het culturele aanbod beperkt is.

Meer informatie vind je op www.hermansweetraad.nl. En je kunt Hermans weet Raad natuurlijk ook volgen op Instagram en Facebook.

‘Ik vond het een beetje spannend, maar ook grappig en leuk’

Maaike (7 jaar)

LikeLees alle recensies

‘Toen ik Juni zag, moest ik een beetje aan Matilda denken'