De nieuwe kleren van de keizer

met orkest bij jou op school!

Groep 1 t/m 5

Met écht orkest!!

De Nieuwe Kleren van de Keizer gaat over kritisch leren kijken en luisteren.

Als iemand anders in de sloot springt, spring jij er toch ook niet in?

Toch doen we dat vaker dan we denken, zonder dat we het door hebben.

In de muziekheatervoorstelling “De nieuwe kleren van de keizer” wordt dit op humoristische wijze bloot gelegd en inzichtelijk gemaakt voor leerlingen uit de onder- en middenbouw.

Een voorstelling over ijdelheid, over slechte leiders en dat je als kind niet alles moet geloven wat je voorgeschoteld krijgt.

“De kracht van de voorstelling is dat kinderen op een speelse manier kennis maken met klassieke muziek. En dat ze met eigen ogen kunnen zien dat je met weinig middelen en een vleugje fantasie hele werelden tot leven kunt brengen.

De tafel uit de aula wordt de poort van het paleis. Het strijken op de snaren is het weven van de stof.” (Steef Hupkes, maker en acteur)

Met live muziek van een strijkkwartet en slechts een kledingrek als decor, blazen Steef Hupkes (bekend van o.a. de tv serie Spangas) en het Vespucci kwartet (met muzikanten van het Nederlands Philharmonisch Orkest) dit sprookje nieuw leven in.

In de workshop na afloop gaan je leerlingen samen met de muzikanten nader kennismaken met 'klassieke muziek'.

Wat maakt dat muziek 'goed' is? Wanneer past de muziek goed en hoe komt dat?

Speel samen de 'Quiz waarin alles goed is...'

Speelduur: 35 minuten voorstelling, 30 minuten workshop
Opbouwtijd/afbouwtijd: 120 min. / 60 min.
Speelvlak: 6 x 8 x 3
Leerlingenaantal: 100 lln op school (maximaal 4 klassen)
Voorwaarden: Dit is een voorstelling die speciaal gemaakt is voor op scholen. De aula of de gymzaal zijn de perfecte basis voor de voorstelling.

Deze voorstelling speelt tenminste 2x per dag .

1 voorstelling op school €990

2 voorstellingen op school €1550

Alle prijzen zijn exclusief 6% BTW en inclusief reiskosten (binnen Nederland), auteursrechten en lesmateriaal.

Eventuele hotelovernachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Andere voorstellingen in deze categorie

JUNI - Hermans weet Raad

‘Toen ik Juni zag, moest ik een beetje aan Matilda denken'

Benjamin de Beer

Met muziek van Herman van Veen

Oorlogsgeheimen - naar het boek van Jacques Vriens

in 2019 en 2020 vieren we 75 jaar vrijheid!