My Money

Homemade Productions i.s.m. Theater in School

Groep 6 t/m 8

Een serieus onderwerp: geld. En toch is “My Money” een voorstelling die vrolijk is, speels, uitdagend en ondeugend. Met taal van de straat, met geld uit de muur, met lol uit de lucht.

Leren en lachen; de beste combinatie die theater binnen de veilige muren van het klaslokaal je kan brengen.

In cijfers: in 2017 deed 11% van alle jongeren (tussen de 12 en 18 jaar) een aanvraag voor schuldhulpverlening. 32% van de jongeren onder de 16 hebben schulden, en maar 2% maakt zich daar druk over. Wat is “rijk” eigenlijk; en wat is “arm”. En waarom ben je arm, waarom ben je rijk... wat kun je zelf doen, en wat moet je in ieder geval niet doen.

De voorstelling bestaat uit 2 onlosmakelijk verbonden delen, 35 minuten voorstelling en direct aansluitend spelen de leerlingen De Quiz Over Flappen - een vrolijk nagesprek. Geschikt voor 2 klassen. Zij gaan de strijd aan met elkaar: De een heeft de Money. De ander niet. En nu is het zaak van de één die de Money heeft er voor te zorgen dat die de Money houdt. De ander moet de Money zien binnen te harken. Dat kan via de Quiz. Dat kan via hele legitieme middelen. Maar dat kan ook door de kluit te bedonderen....

MyMoney is een eigen productie van Theater in School. Samen met Homemade (van Afblijven en Spijt, maar ook van voorstellingen in de theaters als Brief voor de Koning en Tina) speciaal ontwikkeld voor jouw leerlingen, om ze behalve penny-wise ook bewust te maken van de betekenis van rijk en arm in onze hedendaagse maatschappij.

Speelduur: 35 min. voorstelling / 35 min. interactieve nabespreking
Leerlingenaantal: 2 klassen per voorstelling
Opbouwtijd/afbouwtijd: 60 min. / 15 min.
Speelvlak: Klaslokaal
Voorwaarden: De voorstelling speelt bij voorkeur in een klaslokaal – de stoelen dienen tegenover elkaar opgesteld te staan, met een tussenliggend speeloppervlak. De eerste rij leerlingen zit op stoelen, de tweede rij op tafels er achter.

1 voorstelling €600
2 voorstellingen €1100
3 voorstellingen €1400

Andere voorstellingen in deze categorie

Oorlogsgeheimen - naar het boek van Jacques Vriens

in 2019 en 2020 vieren we 75 jaar vrijheid!

Street Magicians Live!

Rob en Emiel