Benjamin de Beer

Met muziek van Herman van Veen

Groep 1 t/m 8

Hoe gaan we om met elkaar en met de wereld? Dát staat centraal in deze interactieve voorstelling.

Benjamin de Beer is het verhaal van Benjamin de ijsbeer die met zijn ouders halsoverkop moet vluchten omdat het ijs waarop zij wonen smelt. Na een barre tocht over zee weten ze de andere kant te bereiken en komen ze aan in het bos van de bruine beren. Maar deze zitten bepaald niet te wachten op een vreemde familie witte beren. Is er een plek waar zij wel welkom zijn?

De voorstelling is interactief en zit vol liedjes en is gebaseerd op het boek van Herman van Veen. Hij maakte een tiental liedjes voor deze gelijknamige theatervoorstelling. Eva Schuurman schreef de liedteksten en Femke Krist bewerkte het script. De voorstelling is voor iedereen vanaf 4 jaar. Het verhaal sluit aan bij de actuele gebeurtenissen (vluchtelingen en klimaatproblematiek) in de wereld en brengt kinderen er op een andere manier mee in aanraking.

Na afloop kun je 'filosoferen met beren' of samen kunst maken van plastic. Leuk ook om je leerlingen plastic flessen mee naar school te laten nemen als de voorstelling bij jullie speelt. Tijdens de voorstelling maken ze er samen met de acteurs plastic soep van, maar na afloop kun je tijdens de workshop leren dat je ook hele andere dingen met plastic kunt.

''Wij vonden Benjamin de Beer een hele mooie voorstelling! Als cijfer geven we deze voorstelling een 8,5!''

Leerkracht Basisonderwijs

LikeLees alle recensies

Het was super, ik ben erg enthousiast en dat waren de kinderen en begeleiders ook. Wat een fijne mensen waren het ook, ik kijk er met plezier op terug.

Susanne Does, programmeur van het Schaffelaar Theater in Barneveld

Speelduur: 60 minuten
Opbouwtijd/afbouwtijd: 1 uur bouw / 1 uur afbreken
Speelvlak:Speellokaal of aula
Leerlingenaantal:school maximaal 150 lln / theater maximaal 400 lln
Voorwaarden:Wij gaan ervan uit dat er een theateropstelling is (verhoogd podium dan wel een tribune opstelling van de stoelen). Indien dit niet mogelijk is, wordt het maximaal aantal kinderen dat de voorstelling kan gaan zien minder dan bovenstaande indicatie.
Bijzonderheden:De voorstelling speelt minimaal 2 keer per dag; alleen in een reeks dagen is 1x per dag mogelijk.

1 voorstelling op school €950
2 voorstellingen op school €1.450
3 voorstellingen op school €1.950
4 voorstellingen op school €2.100

1 voorstelling in het theater €1.650 + 10% AR
2 voorstellingen in het theater €1.950 + 10% AR
3 voorstellingen in het theater €2.450 + 10% AR
4 voorstellingen in het theater €2.950 + 10% AR

Alle prijzen zijn exclusief 6% BTW en inclusief reiskosten (binnen Nederland), auteursrechten en lesmateriaal.

Eventuele hotelovernachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.

De prijzen in het theater zijn exclusief 10% auteursrecht.

Andere voorstellingen in deze categorie

JUNI - Hermans weet Raad

‘Toen ik Juni zag, moest ik een beetje aan Matilda denken'

De Zandtekenaar