Carnaval der dieren

Muzikale voorstelling met Arjan Smit (groep 1 t/m 6)

Carnaval der dieren

Het is nacht, en alle dieren in de dierentuin liggen lekker te slapen. Behalve Camille de aap. “Ik wou dat er eens iets leuks gebeurde”, zucht de aap en hij leunt slaperig tegen de deur van zijn hok. Wat is dat? De deur gaat langzaam open. Is dat even een verrassing! Met één sprong is Camille buiten.

En zo begint de reis van Camille door de dierentuin. Hij brengt een bezoek o.a. aan de chagrijnige leeuwen, de angstige kippen, een overijverig muildier, de relaxte schildpad, de prikkelbare olifanten, de lenige kangoeroes, de sierlijke vissen en de vrolijke vogels.

De fantasierijke teksten van Hetty Heyting, in deze voorstelling verteld door rasverteller Arjan Smit (“van Sesamstraat”), laten alle emoties voorbijkomen. Ze prikkelen de fantasie en laten kinderen zien welke reacties er bij welke emoties verwacht kunnen worden. Als in een echte fabel zijn de dieren net mensen.

Onder pianobegeleiding van het beroemde duo Martijn en Stefan Blaak, haal je bovendien hoogwaardige muzikaliteit de school in!

De voorstelling “Carnaval der dieren” leent zich uitstekend als inspiratie voor aanvullende lessen. Afhankelijk van welke groep zijn er o.a. kleurplaten, woordspelletjes of puzzels beschikbaar, waarbij er met de kinderen nagepraat kan worden over de voorstelling. De voorstelling is geschikt voor de groepen 1 t/m 6.
Het pianoduo heeft uiteraard voor deze voorstelling een piano nodig. Veel scholen hebben een piano, maar ook voor de scholen zonder piano is er een oplossing en kan het pianoduo zelf voor een instrument zorgen.

Duur voorstelling:
35 min.
Leerlingenaantal: 200 leerlingen (of anders in overleg)
Opbouwtijd/afbouwtijd: 30 minuten/30 minuten
Speelvlak: 6 breed, 4 diep, 3 hoog
Techniek: De voorstelling neemt eigen geluidstechniek mee, en kan overal spelen waar de acteurs goed zichtbaar zijn. Voor het theater of scholen met theaterlicht is er een lichtplan.
Locatie en inrichting: De voorstelling kan worden gespeeld in de aula/ hal, gymzaal of theater. Afgesloten ruimte met de stoelen in theateropstelling met middenpad is optimaal.
Aantal acteurs / muzikanten: 3 totaal

1 voorstelling     €1800,00
2 voorstellingen €2400,00
3 voorstellingen €2400,00

Alle prijzen zijn exclusief 9% BTW en inclusief reiskosten (binnen Nederland), lesmateriaal en auteursrechten.

Misschien vind je dit ook interessant