Een vlinder is misschien mooi om naar te kijken. Maar een vlinder is nog zo veel meer dan dat. Zij moet de ruimte krijgen om te kunnen vliegen, de wereld te bestuiven om zo alles tot bloei te kunnen laten komen.

Dit muzikale sprookje, een familievoorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar, is een coming-of-age verhaal van de jonge barones die door haar beschermende vader, de baron van Paltz, wordt vastgehouden in haar glazen kamer midden op zijn landgoed.

Zij zou wel naar buiten willen, maar zit vast aan een meterslange sleep, die zij nog van haar moeder kreeg. Gelukkig kan zij wel heel goed naar buiten kijken.

Geïntrigeerd door alle kleine beestjes die op het landgoed wonen, neemt zij haar visite, alsook het publiek, mee in een wereld van de zo op het oog onbeduidende, krioelende dingen, die in werkelijkheid juist iets groots blijken te kunnen betekenen.

Zo kriebelt zij ook zichzelf langzaam de wijde wereld in.


Producent: Kristal Theaterproducties
Tekst & Liedtekst: Femke Krist
Muziek: Robin Scherpen
Regie: Hetty Feteris
Spel & Zang: Bo van Vliet, Femke Krist
Muzikaal begeleid door: Hilmar Leujes
Fotografie: Fred van de Heetkamp
Kostuums: Bo van Vliet


De voorstelling speelde een reeks try-outs tijdens de kerstvakantie ‘18/’19 op het Herman van Veen Arts Center. Enkele reacties vanuit het publiek:

“Wat een ontzettend leuk verhaal, en nog leuker gespeeld! Wij hebben genoten.”

“Genoten van een betoverende voorstelling voor jong en oud!”

“Wat een prachtverhaal; wervelende voorstelling waar heeeeeel erg veel tijd en vooral ook liefde in gestoken is; geweldige acteurs; geniale muzikanten; boeide van de eerste tot de laatste minuut!!! Honderden kleine en grote kids -die men soms volwassenen noemt- moeten hier toch ook van kunnen gaan genieten”