I Social

Theatergroep Zwerm

12+ alle niveaus
iSocial - Drie scholieren zoeken hun weg in de wereld van internet en social media

iSocial vertelt het verhaal van drie jongeren die hun weg proberen te vinden in de wereld van internet en sociale media. Jongeren worden dagelijks verleid om hun hele leven bloot te geven op het internet. Online op de computer én op hun telefoon houden ze via Instagram, What’s app en Snapchat de hele wereld op de hoogte.

Wat zet je op Facebook en wat niet? Voeg je alleen je vrienden toe of ook mensen die je niet kent? Wat doe je als iemand op Skype vraagt of je je borsten wilt laten zien? Hoe weet je zeker dat iemand is wie hij zegt te zijn. En wie ben je zelf op internet?

Een voorstelling in de klas over de spannende kanten maar ook de gevaren die internet en sociale media met zich meebrengen. In de vertrouwde omgeving van het klaslokaal worden de leerlingen uitgedaagd na te denken over de thema’s van de voorstelling: cyberpesten, vriendschap, social media, privacy, intimiteit, identiteit en grenzen stellen.

Reactie:
"Goed gezelschap, eigentijdse voorstelling, spreekt leerlingen erg aan!"

Spel: Theatergroep Zwerm
Regie: David Meijer
Producent: Op de eerste rij

"Goed gezelschap, eigentijdse voorstelling, spreekt leerlingen erg aan!"

Docent VO

Duur: 45 min. voorstelling / 45 min. interactieve nabespreking
Leerlingenaantal: Maximaal 60 leerlingen per voorstelling
Opbouwtijd/afbouwtijd: 60 min. / 15 min.
Speelvlak: Klaslokaal
Voorwaarden: De voorstelling speelt bij voorkeur in een klaslokaal om een intieme setting te creeren - waar stoelen in een U vorm opgesteld staan. Binnen deze U vorm wordt de voorstelling gespeeld. Het digibord (of beamer met scherm) wordt gebruikt - graag rekening houden met de opstelling. De eerste rij leerlingen zit op stoelen, de tweede rij op tafels er achter.

Prijzen:
1 voorstelling €680,-