Close gaat over vier middelbare scholieren die op zoek zijn naar hun grenzen. De eerste date, seksuele voorlichting in de biologieles en uitgaan. Maar ook minder makkelijke dingen komen aan de orde, zoals homoseksualiteit, seksuele diversiteit, veilig vrijen en misbruik. Ook wordt er stil gestaan bij de problematiek rondom loverboys en is groepsdruk, waardoor je verder gaat dan je eigenlijk wil, een terugkerend onderwerp.

In de veilige omgeving van de klas voelen pubers zich thuis en gaan mede daardoor helemaal op in de thema's van de voorstelling: liefde, seks en seksualiteit, soa's, loverboys, muziek-en beeldcultuur en grenzen stellen.

Na de voorstelling vindt onder leiding van de acteurs een nabespreking plaats waarin aan de hand van stellingen en interactief theater de thema’s besproken worden en inzichtelijk worden gemaakt.

Spel: Theatergroep Zwerm
Regie: David Meijer
Producent: Op de eerste rij

Duur: 45 min. voorstelling / 45 min. interactieve nabespreking

Leerlingenaantal: Maximaal 60 leerlingen per voorstelling
Opbouwtijd/afbouwtijd: 60 min. / 15 min.
Speelvlak: Klaslokaal
Voorwaarden: De voorstelling speelt bij voorkeur in een klaslokaal om een intieme setting te creeren - waar stoelen in een U vorm opgesteld staan. Binnen deze U vorm wordt de voorstelling gespeeld. Het digibord (of beamer met scherm) wordt gebruikt - graag rekening houden met de opstelling. De eerste rij leerlingen zit op stoelen, de tweede rij op tafels er achter.

Prijzen:

1 voorstelling €680,-
2 voorstellingen €1130,-
3 voorstellingen €1490,-

--- Lente actie 2018---

Vanaf 2 tot 4 speeldagen 10% korting op de gehele reeks.

Vanaf 5 speeldagen 15% korting op de gehele reeks.