Logo

havo/vwo
Het Parool schreef over deze cabaretgroep: "Ontroering, plaatsvervangende schaamte, verbijstering, een schaterlach en op de beste momenten allemaal tegelijk." 

Na het succes van hun eerste cabaretprogramma De Nacht van de Nasmaak en de opvolger Prille Roest komt Oeloek nu met The Best Of Oeloek. Deze hilarische, multidisciplinaire spektakelshow is speciaal voor het middelbaar onderwijs samengesteld. Een keuze uit de beste, mooiste, grappigste, gekste, muzikaalste en meest ontroerende  scènes en sketches uit hun eerste twee programma's.
Oeloek durft de grenzen van het theater op te zoeken en te doorbreken, zintuigen te prikkelen en te verrassen. Laat de leerlingen dit ook zelf beleven, op school óf in het theater. 


Tekst en spel: Kevin Jolly, David Meijer, Jantijn Prins en Carlijn van Rij
Eindregie: Martin van Waardenberg
Martin van Waardenberg: 'Het viel mij gelijk op dat de theatergroep veel talent heeft. De acteurs zijn vreselijk humoristisch en doen gekke dingen'. 'Hun spel zit goed in elkaar, daar ben ik voor gevallen'.

De pers over Prille Roest (gespeeld van 2013-2015):
Volkskrant: ‘Eindelijk: de opvolgers van Waardenberg en De Jong zijn er. Oeloek maakt veel kabaal en laat prachtige vuurwerkzinnetjes ontploffen’. Onhandige figuren verheffen stuntelen tot kunst....De Theaterkrant: 'Ze zijn energie, veelzijdig en veelbelovend. En hun programma Prille Roest draait als een tierelier.'Het Parool: 'Vrij briljant is de begrafenisondernemer die tijdens een gesprek met twee cliënten een handpop tevoorschijn haalt.' Leeuwarder Courant: 'Gecombineerd met het komisch talent - zowel op acteergebied als muzikaal - en het lef van de drie mannen en de vrouw op het toneel, wordt het geheel een kunststukje dat je bijblijft.' Camedy: ‘ De groep sluit af met een ijzersterke slotscène die al begint bij de één na laatste scène. Niet zozeer een lach waard, maar meer bewondering. Naar zo’n eind kun je alleen nog maar geboeid blijven kijken. (…) Het is onmogelijk om niet te lachen bij Prille Roest.’ Frits Spits (Tafel voor Twee): ‘In totale verwarring verliet ik de zaal. Veel absurditeit, rare grappen, krankzinnige verkleedscènes en onverwachte overgangen.’

Details en prijzen

Duur: 60 minuten
Leerlingaantal: 200 leerlingen
Opbouwtijd/afbouwtijd: Minimaal120 minuten/60 minuten
Speelvlak: 8m breed, 8m diep, 4m hoog
Voorwaarden: Wij gaan ervan uit dat er een theateropstelling is (verhoogd podium dan wel een tribune opstelling van de stoelen). Indien dit niet mogelijk is, wordt het maximaal aantal kinderen dat de voorstelling kan gaan zien minder dan bovenstaande indicatie.

Bijzonderheden: In samenwerking met de school worden onderstaande technische punten gerealiseerd:
Licht: 12 x 500 watt theaterlampen (spots) op 4 statieven (of hangend in het grid), lichttafel met 12 dimmers
Geluid: p/a set inclusief versterker en mengtafel met 2 stereo kanalen en 5 microfoonkanalen, 2 boxen van minimaal 350 watt

Prijzen:
1 voorstelling €1700,-
2 voorstellingen €2265,-

Alle prijzen zijn exclusief 6% BTW en inclusief reiskosten (binnen Nederland), lesmateriaal en auteursrechten. Eventuele hotelovernachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Plaats vast een optie. Door je gegevens zo compleet mogelijk in onderstaand formulier te zetten kunnen wij je zo snel en goed mogelijk verder helpen. KLIK HIER voor het formulier.