Logo

Over TheaterChallenge
TheaterChallenge is een jonge, energieke organisatie die theaterworkshops aanbiedt voor het basis- en voortgezet onderwijs. TheaterChallenge biedt workshops in verschillende disciplines binnen het theatervak: zang, dans, instrumentaal, techniek en natuurlijk verschillende vormen van acteren.

De docenten hebben, naast een enorme passie voor hun vak, veel liefde voor het onderwijs. De docenten zijn in staat om vanuit de leerling te werken. Het proces wordt daardoor even belangrijk als het resultaat. Zo zou kunsteducatie volgens TheaterChallenge moeten zijn: leerlingen die op een gepassioneerde manier bezig zijn om samen iets moois te maken en daarbij de ruimte krijgen hun grenzen te verleggen.

Over de oprichters 

Martijn Huitema
Al voordat Martijn Huitema begon aan zijn studie Docent Muziek wist hij het: muziek en lesgeven is de ideale combinatie. Hij is een muzikale duizendpoot, muziekproducent, maar bovenal muziekdocent.
Werken vanuit je passie en juist dit proberen over te brengen op de leerling, dat is wat Martijn beweegt. Altijd met de juiste dosis energie en humor aan de slag. Dit is ook één van de uitgangspunten van 'In1Dag', het concept dat hij samen met Esther bedacht.
Naast zijn werk als muziekdocent is Martijn samen met Michel ten Brummelhuis eigenaar van het bedrijf VIBES. Dit bedrijf brengt onder meer de slagwerkact 'Blacklight Beats' op de markt, biedt slagwerkworkshops aan en consulteert scholen in de vormgeving van hun muziekonderwijs.


Esther Hulst
In 2009 studeerde Esther Hulst af als uitvoerend theatermaker aan de Theaterkade. Zij is theatermaker in de breedste zin van het woord. Ze schrijft, regisseert, doceert en acteert.
De ontwikkeling van eigenheid en creativiteit vindt Esther het belangrijkste in haar lessen. Zij werkt altijd vanuit en met de leerling. Vanuit deze visie bedacht ze samen met Martijn 'In1Dag'.

Naast haar werk als docent is Esther ook actrice bij Theatergroep Zwerm, een theatergezelschap dat educatieve voorstellingen maakt en speelt voor zowel basis- als voortgezet onderwijs.