Alle niveaus
Hard op de tong is een voorstelling met een serieuzere ondertoon over een door de school gekozen thema. Pesten, liefde, discriminatie en de eigen toekomst zijn terugkerende thema’s.

Juist mag er veel gelachen worden. Het doel van deze voorstellingen is het integer terugspelen van verhalen van leerlingen of de uitkomsten van een debat. Scènes kunnen perfect dienen als het uitgangspunt voor een groepsgesprek. Het visualiseren van een situatie door theater maakt processen zichtbaar en bespreekbaar.Tijdens de voorstelling of achteraf worden de scènes besproken door onze gespreksleider of uw docent.

Hard op de Tong, de populaire interactieve voorstelling over thema's die bij de leerlingen leven (pesten, liefde of alcohol bijvoorbeeld). Het puberbrein werkt op korte termijn en met name onder sociale invloeden. The Big Mo zorgt ervoor dat de leerlingen na afloop kunnen benoemen waar zij zelf en hun omgeving staan, met betrekking tot deze onderwerpen. Wat vind ik er van? Waar ligt mijn grens? Wat zijn de gevolgen van de keuzes die ik maak?

NIEUW: Hard op de Tong voor docenten en opvoeders.

Over het opvoeden en werken met pubers. Dezelfde thema's (pesten, drugs etc.) kunnen centraal staan. Een aanvulling op de voorstellingen met uw leerlingen, maar ook los te boeken. Voor studiedagen met uw personeel, of op ouderavonden bijvoorbeeld. Ook de relatie opvoeders/school komt aan bod. Hoe voeden we samen het beste op?

Voor de Combinatie Hard op de Tong leerlingen met de ouder/docentenvoorstelling: 10% korting op de ouder/docentvoorstelling.

Uitvoering: The Big Mo
Spel: Martijn Loerakker, Monique van Aken, en anderen
Doelgroep:12+ alle niveau's
Lesmateriaal: Lesbrief en workshops bij te boeken

The Big Mo
Geen enkele Big Mo voorstelling is hetzelfde. Dit komt doordat The Big Mo voorstellingen maakt die opgebouwd zijn uit cabaret en improvisatietheater. Dit is het idee dat cabaretier Martijn Loerakker voor ogen had toen hij in 2004 de theatergroep oprichtte.

Voorstellingen
The Big Mo heeft een aantal voorstellingen geproduceerd. De eerste voorstelling genaamd The Big Mo Impro Theatre Show heeft het karakter van zogenaamd zap-cabaret. De Afspraak die in 2007 in première ging was hun tweede avondvullende voorstelling. Deze voorstelling is wel gebaseerd op een lange, doorlopende verhaallijn maar maakt ook gebruik van improvisatietheater. De derde voorstelling Niets aan de hand is in 2008 te zien en in 2008-2009 speelt de groep met een geheel nieuwe cast The Big Mo English Spoken Improv Show en The Big Mo Impro Theatre Show Surprise. De voorstelling Een wereld van verschil ging in december 2011 in premiere en stond onder regie van Hetty Heyting. Naast de theatervoorstellingen maken zij op maat voorstellingen voor scholen en bedrijven.

Duur: 30 tot 90 minuten (in overleg)
Leerlingenaantal: Maximaal 100
Opbouwtijd/afbouwtijd: 45 minuten/30 minuten
Speelvlak: 4m breed, 2 diep, 3 hoog
Voorwaarden: Afgesloten ruimte en stoelen in halve kring wenselijk

1 voorstelling €1410,-
2 voorstellingen €1730,-
3 voorstellingen €2050,-

Plaats vast een optie. Door je gegevens zo compleet mogelijk in onderstaand formulier te zetten kunnen wij je zo snel en goed mogelijk verder helpen. KLIK HIER voor het formulier.