14+ alle niveaus
Groeipijn is een voorstelling over kiezen wie je wilt zijn. Maar ook over afscheid nemen, en trouw zijn aan jezelf. Het gaat over onredelijkheid en de wrangheid die het leven kan hebben. Alles kan lelijk zijn, maar ook heel mooi. Groeipijn gaat over alle keuzes die je elke dag moet maken, en dat je het soms ook allemaal niet weet.

Het cabaretduo Reijn en Goed won in 2000 het Vara’s Leids Cabaret Festival! Al 10 jaar touren ze kriskras door Nederland om elke schouwburg onveilig te maken, en hebben ze inmiddels vier cabaretprogramma’s op hun naam staan. Afgelopen theaterseizoen maakten ze een uitstapje en waren ze te zien met Arie Koomen (Lama’s) en Edo Brunner (BNN) in de Comedy ‘Een avondje Bergkamp’. Maar nu is het tijd voor een jongerenvoorstelling: Groeipijn!

Uitvoering: Reijn en Goed
Spel en tekst: Renate Reijnders en Kim Goedegebure
Doelgroep: 14+ alle niveau's
Genre: Cabaret
Lesmateriaal: Workshops bij te boeken

Docent van Scholengemeenschap St. Ursula te Horn
Het was een hele leuke voorstelling, de twee dames hadden echt de aandacht van de leerlingen.Het was ook echt een voorstelling voor deze doelgroep. De begeleidende docenten waren positief.De reacties van de leerlingen waren over het algemeen ook heel positief.Wij gaan jullie aanbod zeker in de gaten houden voor de toekomst.

Leerlinge uit 4 vwo van het Bogerman in Sneek.
Meestal hou ik niet zo van cabaret. Ik vind bijvoorbeeld dat ze vaak mensen belachelijk maken. Toch vind ik de voorstellingen die de laatste jaren op school worden getoond best wel leuk. Het is grappig om te zien hoe de speelsters elkaar proberen te dissen en hoe ze over elkaar kunnen vertellen. Ook zit er iets in het verhaal, wat het verhaal draaiende houd. Dat onderwerp wat ze steeds bezig hield was geluk. Wat maakt je gelukkig? Dit roept ook veel vragen bij jezelf op. Deze dames hadden autopech, maar ze wisten zich toch te vermaken. Dit cabaret had dus ook de bedoeling om je te laten na denken over geluk, op een superleuke manier.

Meer reacties op de voorstelling van Reijn en Goed:
Heel leuk en heerlijk ontspannend, Lekker lachen!
- Humor, serieus, relatie met publiek en omgeving, geschikt voor leerlingen
- Twee leuke dames met lef, leuke voorstelling

Biografie Reijn en Goed

Opleiding
De dames van Reijn en Goed: Renate Reijnders en Kim Goedgebure leren elkaar kennen op de theaterschool in Arnhem tijdens hun studie. Ze studeren beide af in 1997 als docent Drama. Ongeveer een half jaar na het afstuderen besluiten ze om een duo te vormen.

Theater
De dames van Reijn en Goed hebben meerdere succesvolle theaterprogramma’s op de planken gezet. Hun eerste programma is de voorstelling Glad Ijs hierna volgt Alarmfase 2 en Hard slikken. In 2008 komen zij met het programma De Jongens van Reijn en Goed. Op het moment spelen ze op scholen met hun voorstelling Groeipijn.

Prijzen
Met hun programma Glad Ijs winnen de dames in 2000 het 22e Leids Cabaret Festival.

Overig
Naast Cabaretière is Renate ook columnist en actrice.  Als actrice is ze vaak te zien in tv series als Gooische Vrouwen. Hiernaast is ze werkzaam als humortrainer en trainingsacteur. Kim maakt naast voorstellingen, theater op maat en is werkzaam als trainingsactrice. Foto: Eric van Nieuwland

Duur: 45 minuten
Leerlingenaantal: 200 leerlingen
Opbouwtijd/ Afbouwtijd: 120 minuten / 45 minuten
Speelvlak: 5m breed, 5m diep en 3m hoog
Voorwaarden: Wij gaan ervan uit dat er een theateropstelling is (verhoogd podium dan wel een tribune opstelling van de stoelen). Indien dit niet mogelijk is, wordt het maximaal aantal kinderen dat de voorstelling kan gaan zien minder dan bovenstaande indicatie.
Bijzonderheden: Met deze voorstelling komt een technicus mee. Onderstaande technische benodigdheden worden in samenwerking met de school verzorgt: PA Cd-speler Xlr-kabels voor de microfoons/ DI, Geluidstafeltje met minimaal 6 kanalen 220v kabels en blokjes voor de auto en het geluid

Prijzen:
1 voorstelling €1410,-
2 voorstellingen €1730,-
3 voorstellingen In overleg

Plaats vast een optie. Door je gegevens zo compleet mogelijk in onderstaand formulier te zetten kunnen wij je zo snel en goed mogelijk verder helpen. KLIK HIER voor het formulier.