Logo

Groep 6 t/m 8, ook speciaal onderwijs

Labels is een positieve, grappige en ontroerende voorstelling over labels in het onderwijs: niet over wat je ermee moet, maar wat je er allemaal mee kan.

Joris is druk. Heel druk. Hij rent soms zomaar door de klas. Joris heeft ADHD. Yasmine is heel verlegen. Ze gaat al huilen als je naar d’r kijkt. De meester zegt dat ’t een vorm van autisme is. Sem wordt soms uit het niets heel boos. Maar daar kan hij niets aan doen: hij heeft PDD-NOS. Merel vind lezen en schrijven erg moeilijk: dyslexie. 
We plakken maar wat graag LABELS in Nederland. Iedereen in een hokje. Maar wat betekenen die LABELS? Zijn ze een vrijbrief om druk te doen, niet op te letten of verlegen te zijn? Zijn labels een aanleiding voor pesters om te pesten? En kan de gepeste hier iets aan doen? 

De voorstelling volgt verschillende leerlingen in alledaagse situaties. Hoogbegaafd, ADHD, dyslexie, gescheiden ouders, allochtoon, autochtoon, jongen, meid, verlegen ze komen allemaal voorbij. In iedere klas zit wel een kind met een label. De vraag is niet wat je ermee moet, de vraag is wat je ermee kan. LABELS is een positieve, grappige en ontroerende voorstelling om kinderen bewust te maken van deze gedachte.
In de voor Zwerm zo kenmerkende en unieke vorm gaan de acteurs samen met de leerlingen op zoek naar achtergronden en antwoorden omtrent LABELS en pesten. Eerst kijken de leerlingen drie kwartier naar de voorstelling, daarna volgt een nabespreking van drie kwartier.

Details en prijzen

Duur: 45 minuten voorstelling en 45 minuten nabespreking
Leerlingenaantal: maximaal 60
Spel: Theatergroep Zwerm
Regie: David Meijer
Producent: Op de eerste rij
Speelperiode: vanaf september 2017

Prijzen
1 voorstelling €590
2 voorstellingen €985
3 voorstellingen €1330

Alle prijzen zijn exclusief 6% BTW en inclusief reiskosten (binnen Nederland), lesmateriaal en auteursrechten. Eventuele hotelovernachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.