Groep 6 t/m 8, ook speciaal onderwijs

Labels is een positieve, grappige en ontroerende voorstelling over labels in het onderwijs: niet over wat je ermee moet, maar wat je er allemaal mee kan.

Joris is druk. Heel druk. Hij rent soms zomaar door de klas. Joris heeft ADHD. Yasmine is heel verlegen. Ze gaat al huilen als je naar d’r kijkt. De meester zegt dat ’t een vorm van autisme is. Sem wordt soms uit het niets heel boos. Maar daar kan hij niets aan doen: hij heeft PDD-NOS. Merel vind lezen en schrijven erg moeilijk: dyslexie.
We plakken maar wat graag LABELS in Nederland. Iedereen in een hokje. Maar wat betekenen die LABELS? Zijn ze een vrijbrief om druk te doen, niet op te letten of verlegen te zijn? Zijn labels een aanleiding voor pesters om te pesten? En kan de gepeste hier iets aan doen?

De voorstelling volgt verschillende leerlingen in alledaagse situaties. Hoogbegaafd, ADHD, dyslexie, gescheiden ouders, allochtoon, autochtoon, jongen, meid, verlegen ze komen allemaal voorbij. In iedere klas zit wel een kind met een label. De vraag is niet wat je ermee moet, de vraag is wat je ermee kan. LABELS is een positieve, grappige en ontroerende voorstelling om kinderen bewust te maken van deze gedachte.
In de voor Zwerm zo kenmerkende en unieke vorm gaan de acteurs samen met de leerlingen op zoek naar achtergronden en antwoorden omtrent LABELS en pesten. Eerst kijken de leerlingen drie kwartier naar de voorstelling, daarna volgt een nabespreking van drie kwartier.

Lenteactie 2017

LENTEACTIE 2017
Plaats een optie of boeking vóór 17 juni 2017.

EXTRA VOORDEEL VANWEGE THEMA PESTEN
Als je voor 15 december 2017 de voorstelling laat spelen, ontvang je 10% korting ter kennismaking met de nieuwe productie van Theatergroep Zwerm: Labels

Dit is je voordeel:

1 voorstelling € 590 wordt € 531:  BESPAAR € 59
2 voorstellingen €985 wordt € 886,50:  BESPAAR € 98,50 !
3 voorstellingen €1330 wordt € 1197:   BESPAAR € 133,30 !

Duur: 45 minuten voorstelling en 45 minuten nabespreking
Leerlingenaantal: maximaal 60