Like 385

Groep 6 t/m 8
iSocial volgt drie basisscholieren die hun weg proberen te vinden in de wereld van internet en social media. Voor kinderen wordt het gebruik van internet, Instagram, Snapchat en Facebook steeds meer onderdeel van hun dagelijks leven. De grens tussen echt en virtueel contact vervaagt. iSocial vertelt het verhaal van drie leerlingen die hun grenzen leren kennen. Een voorstelling in de klas over de leuke kanten én de gevaren die internet en sociale media met zich meebrengen.

In de veilige sfeer van het klaslokaal worden de leerlingen uitgedaagd om na te denken over de thema’s van de voorstelling: cyberpesten, vriendschap, sociale media, privacy, intimiteit, identiteit en grenzen stellen.

Na de voorstelling vindt onder leiding van de acteurs een nabespreking plaats waarin aan de hand van stellingen en interactief theater de thema's besproken worden en inzichtelijk worden gemaakt. Hierdoor worden de leerlingen aan het denken gezet over de manier waarop ze met internet, sociale media en hun eigen grenzen willen omgaan.

Reactie(s) n.a.v. presentatiedag
"De voorstelling is herkenbaar bij kinderen van die leeftijd en biedt een goed uitgangspunt voor een discussie over dit onderwerp."

"Superleuk en zeer actueel."

Theatergroep en spel: Theatergroep Zwerm
Producent: Op de eerste rij
Regie: David Meijer
Doelgroep: Groep 6 t/m 8
Genre: Toneel
Lesmateriaal: Nabespreking

Lenteactie 2017

LENTEACTIE 2017
Plaats een optie of boeking vóór 17 juni 2017 voor het komende schooljaar 2017/2018 en profiteer van onderstaande lentekorting.

PESTEN 10% voordeel op alle voorstellingen met dit thema

• Deze actie is alleen geldig als je Isocial boekt in combinatie met Zwerms andere concepten (Incontrol, Close). Hoeft niet op dezelfde dag.
  • Boek je een reeks met verschillende voorstellingen dan geldt onderstaande korting.

Mail de datum naar info@theaterinschool.nl. Vermeld bij je optie-aanvraag LENTE-ACTIE PESTEN!

STAPELVOORDEEL 10% korting op de eerste dag

Boek ISocial in combinatie met andere voorstellingen van Theatergroep Zwerm en heb nog meer voordeel!
Mail de data naar info@theaterinschool.nl. Vermeld bij je optie-aanvraag LENTE-ACTIE STAPELEN! en bespaar honderden euro's!

Theatergroep Zwerm

Theatergroep Zwerm maakt en speelt educatieve voorstellingen voor basis- en voortgezet en speciaal onderwijs, voor alle niveaus.

Aan de hand van actuele thema’s maakt Tg Zwerm theater dat leerlingen aan het denken zet. In de veilige omgeving van het klaslokaal worden scholieren geconfronteerd met thema’s als verliefd zijn, seksualiteit, puberen, vriendschap, liefde, verslaving, genotsmiddelen en vooral grenzen stellen. Na de klassenvoorstelling vindt onder leiding van de acteurs een nabespreking plaats. Zo worden de verschil- lende onderwerpen toegelicht en bespreekbaar gemaakt. Door actief mee te doen krijgen de leerlingen de kans om na te denken over hoe ze met hun eigen grenzen willen en kunnen omgaan.

Kijk ook bij 'Bijna 11 enzo...' en 'Je Wordt Thuisgebracht'....

Duur: 45 min. voorstelling / 45 min. interactieve nabespreking
Leerlingenaantal: Maximaal 60 leerlingen per voorstelling
Opbouwtijd/afbouwtijd: 60 min. / 30 min.
Speelvlak: Klaslokaal
Voorwaarden: De voorstelling speelt bij voorkeur in een klaslokaal om een intieme setting te creeren - waar stoelen in een U vorm opgesteld staan. Binnen deze U vorm wordt de voorstelling gespeeld. Het digibord (of beamer met scherm) wordt gebruikt - graag rekening houden met de opstelling. De eerste rij leerlingen zit op stoelen, de tweede rij op tafels er achter.

Prijzen:
1 voorstelling €590,-
2 voorstellingen €985,-
3 voorstellingen €1330,-

Plaats vast een optie. Door je gegevens zo compleet mogelijk in onderstaand formulier te zetten kunnen wij je zo snel en goed mogelijk verder helpen. KLIK HIER voor het formulier.