Groep 4 tot en met 8
Hoep Hoep Hiezee! is een muzikaal prentenboek waarin Dorien en Jurrit langs bizarre rijmwoorden, ritmische taal en gekke woordassociaties bladeren.

Het meest baldadige werk van Drs. P
Door: De Firma Baardmijt

Een fysieke kindervoorstelling waarin de teksten van Drs. P tot leven worden gebracht.

Het verhaal gaat over “De gezusters Karamazov”, twee zussen die al jaren harmonieus samen leven. Totdat een erfenis ze tot verdeeldheid brengt. Ze worden blind van hebzucht wat leidt tot hevige ruzies met vergiftiging als gevolg. De zussen lijden aan een buitensporige fantasie. Alles is voor hen aanleiding tot iets bijzonders.Met muziek, beweging, rekwisieten en taal springen ze van de hak op de tak en associëren er lustig op los. Zo gaat een kopje thee drinken bij hen gepaard met het temperaturen van de thee, het overgooien van het zakje en kopjes die achterstevoren worden ingeschonken. En een stuk broccoli dient als tennisracket, okselhaar of telefoon.

Taalvirtuoos, dichter en schrijver Drs. P (1919-2015) bezit het talent om van gewone dingen iets bijzonders te maken. Dit alles gaat gepaard met humor en af en toe een tikkeltje luchtige wreedheid. Zijn gedachtegoed vormt het uitgangspunt van de voorstelling. Hoep Hoep Hiezee! is een absurde voorstelling vol taaljeuk en woordzwellingen. Het geeft je een andere kijk op taal.

Vic van de Reijt (uitgever en vriend): “Het liefst zou ik het werk van drs. P in het curriculum van de basisscholen terugzien. Kinderen vatten zijn genialiteit direct.”

De firma Baardmijt bestaat uit Jurrit de Bode en Dorien Haan. Zij maken voorstellingen die kriebelen en schuren met zo nu en dan een viezig randje.

Jurrit de Bode (initiatiefnemer van deze voorstelling):“Ieder lied van de Drs. laat me weer gniffelen. Ik maak graag zo nu en dan een ritje in zijn hersenpan.”

Dorien Haan (initiatiefnemer van deze voorstelling): “Drs. P lijkt een groot kind met de bagage en kunde van een oude man. Zijn gekte werkt aanstekelijk. Wat zou het tof zijn om kinderen kennis te laten maken met dit brein.”

Lenteactie 2017

LENTEACTIE 2017
Plaats een optie of boeking vóór 17 juni 2017 voor het komende schooljaar 2017/2018 en profiteer van onderstaande lentekorting.

STAPELVOORDEEL 10% korting op de eerste dag

Als je vóór 17 juni 2017 een reeks in optie neemt voor in het nieuwe schooljaar, dan ben je voordelig uit door deze actie.

Mail de data naar info@theaterinschool.nl. Vermeld bij je optie-aanvraag LENTE-ACTIE PESTEN!

Dit is je voordeel:

1 voorstelling €950: BESPAAR €95
2 voorstellingen €1250: BESPAAR €125

Alle prijzen zijn exclusief 10% auteursrechten en exclusief 6% BTW en inclusief reiskosten (binnen Nederland) en lesmateriaal. Eventuele hotelovernachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Speelduur: ongeveer 50 minuten
Opbouwtijd/afbouwtijd: bouwtijd ongeveer 60 minuten / afbouw ongeveer 30 minuten
Speelvlak: aula of speellokaal
Leerlingenaantal: 150 lln op school
Voorwaarden: Wij gaan ervan uit dat er een theateropstelling is (verhoogd podium dan wel een tribune opstelling van de stoelen). Indien dit niet mogelijk is, wordt het maximaal aantal kinderen dat de voorstelling kan gaan zien minder dan bovenstaande indicatie.

Prijzen:
1 voorstelling €950,00
2 voorstellingen €1250,00

Plaats vast een optie. Door je gegevens zo compleet mogelijk in onderstaand formulier te zetten kunnen wij je zo snel en goed mogelijk verder helpen.
KLIK HIER voor het formulier.