Groep 6 t/m 8
Hoe word je cabaretier? Goeie vraag.

Het is nóg moeilijker dan profvoetballer worden. Maar als je eenmaal cabaretier bent, komt iedereen naar je kijken en word je hartstikke rijk. Dat dat niet helemaal waar is laten de Aimabele Schoften zien in hun muzikale voorstelling over cabaret (met sketches en rare fratsen).

Een cabaretier mag op het podium alles zeggen. Vaak is dat grappig, soms ook best grof. Waarom mag ie dat? Als jij op school of thuis dat soort dingen zegt wordt er iemand boos of krijg je straf. Hoe zit dat dan? Deze cabaretvoorstelling is niet alleen maar grappig maar gaat ook over iemand kwetsen, iets anders zeggen dan wat je eigenlijk bedoelt, fatsoen en vrijheid van meningsuiting. Is dat niet wat veel in één voorstelling? Welnee. De Schoften hebben vaker met dit bijltje gehakt. Enne...ze laten je ook weten hoe je op tv komt!

Spel: Aimabele Schoften

Duur: 50 minuten