Logo

Groep 4 t/m 8 
Show over een heel lief, druk, nooit saai, snel, slim, grappig.. (on)gewoon jongetje met jongleren, goochelen, acrobatiek, muziek, zang en dialogen.

SPECIALE ACTIE: 10% KORTING ALS JE BOEKT VOOR HET GOEDE DOEL: HET REUMAFONDS
Klik hier voor meer informatie over deze actie.

Brammetje heeft heel veel vragen in z’n hoofd. Brammetjes hersenen zitten nooit stil, en hij zelf daarom ook niet. 

Zoals hoeveel borden passen er op een stapel? Als het licht uit is, waar blijft het dan? Hebben mieren ook klaar-overs om veilig over te steken? Of kun je ze beter een handje helpen? Als je op een stoel kunt zitten, kan een stoel dan ook op jou zitten? Of kan een stoel alleen staan? Hoeveel woorden zijn er met een ‘oe’? Hoe zou het zijn als álle woorden een ‘oe’ hadden? Allemaal vragen die Brammetje Baas (“Broemoetjoe Boes”) zich stelt. Vragen waar zijn hoofd mee volstroomt.
Brammetje is een gewone jongen. Hij is dromerig én druk. En beweeglijk, soms heel beweeglijk, soms zo beweeglijk dat hij er zelf moe van wordt. (Misschien is hij toch niet zo’n heel gewone jongen.)Brammetje Baas is een theatervoorstelling vol korte avonturen met jongleren, goochelen, acrobatiek, muziek, zang, dans en gesprekken.  

Aansluitend op de voorstelling kun je als school/klas kiezen voor circusworkshops:
BAZENKLAS Jongleren
BAZENKLAS Ballonvouwen
BAZENKLAS Balanceren
BAZENKLAS Yoyo/Diabolo
Klik hier voor prijzen en informatie.

Brammetje Baas is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tamara Bos (Zwijsen 2007) met korte verhalen over een druk jongetje dat niet stil kan zitten. In 2012 is het boek verfilmd door Anna van der Heide. Tamara Bos schreef het scenario.

www.brammetjebaas.nl 

fotografie: Andy Doornhein

Klik hier en lees meer over het project Druk in de Klas. 

In het nieuws

Datum

Medium

Reacties

'Wat een geweldig leuke en goed opgebouwde voorstelling!' Aldus Leonoor Mees van Kulturhuus Epe.

Esther Raatgers van Theaterparadijs.nl: 'Binnen een paar minuten was ik in de ban van Brammetje Baas.'

Brammetje Baas is leuk om te zien, en zal bij kinderen erg tot de verbeelding spreken en laat op een leuke en beeldende manier zien hoe het is om ADHD te hebben. Kortom: informatief voor zowel kinderen als leerkrachten en een goede opening om ADHD meer in de klas bespreekbaar te maken'.
Aldus promovenda ‘Druk in de Klas’.

Arjanke Koster schrijft: 'Leuke voorstelling waarin stiekem ook kind-vriendelijke psycho-educatie over adhd is verwerkt.'

'Goed getimede zinnen, goed te volgen hersenspinsels en grappig uitgevoerde trucjes volgende elkaar in hoog tempo op.' volgens Esther Raatgers van Theaterparadijs.nl.

'Op 24 mei 2016 zijn de kinderen van groep 3 en 4 naar de schouwburg geweest. We hebben genoten van de voorstelling "Brammetje Baas". De kinderen vonden het geweldig en zaten vaak letterlijk op het puntje van hun stoel. Eenmaal terug op school zeiden de kinderen dat ze nóg wel een keertje wilden gaan...' Aldus de juffen van de klassen.

Cast en Crew

Wie is Brammetje Baas en wie is Pipa Poppeling?

Robbie Aldjufri is Brammetje Baas

Op zijn vijfde begon Robbie bij Circustheater Elleboog. Met dit gezelschap speelde hij verschillende voorstellingen door het land. Na vijftien jaar circustheater besloot Robbie zich te richten op toneel. Hij nam lessen bij theatergroep DOX, en hij volgde de vooropleiding ITS DNA en de Trap. Vervolgens studeerde hij een jaar Mime aan de Hogeschool voor de Kunsten van Amsterdam, voor hij in 2009 begon aan de Toneelschool en Kleinkunst Academie van Amsterdam. In 2012 liep hij stage bij in de voorstelling “Zadelpijn 2 het verwende nest” geregisseerd door Bruun Kuijt. Na zijn studie speelde hij o.a. in een telefilm van Rolf van Eijk en werkt hij als acteur bij Merlin Entertainment. In 2014 en 2015 speelt Robbie bange Toontje in de theatervoorstelling De kleine kapitein naar de verhalen van Paul Biegel.

Maria Noë is Pipa Poppeling

In 2001 studeerde Maria Noë af aan de Akademie voor Kleinkunst aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam. Als maker/speler was zij betrokken bij de formatie Fiveeasypieces, waarmee ze in de seizoenen 2003/2004 en 2005/2006 te zien was in een theatertour onder regie van Ruut Weissman. Met Fiveeasypieces heeft Maria 2 CD’s op haar naam staan. In 2007 vertolkte Maria een hoofdrol in Mahoganny van Brecht bij Alba Theaterhuis en verzorgde zij een verrassend optreden tijdens de Theatertour Schreeuwstorm van Youp van ’t Hek. In 2009/2010 vertolkte Maria de rol van Annika in de productie Pippi zet de boel op stelten en voor haar rol als Annika werd zij genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award. Ook was Maria te zien in de M-Lab producties Koningin van Paramaribo en Stationstraat 169 huis in 2011 gevolgd door een kleine tour in verschillende theaters in Nederland. In 2011/2012 en in 2013 speelde Maria een paar seizoenen bij Jeugdtheater Sonnevanck. Vanaf het najaar 2014 vertolkte ze de rol van Maartje in Oorlogsgeheimen. Ook was zij te zien in o.a. de televisieserie Sluipschutters, Taart, Flikken Maastricht.

Met dank aan de geweldige crew:

Verhaal: Tom Sijtsma geïnspireerd op het filmscenario van Tamara Bos
Regie: Pepijn Cladder
Muziek: Arthur Umbgrove en David de Jong
Decor en kleding: Elze van den Akker
Techniek: Bas Molenveld
Producent: Henrike van Engelenburg

Details en prijzen

Speelduur: 75 minuten
Opbouwtijd/afbouwtijd: 3 uur bouw / 1 uur afbreken
Speelvlak: 8x8
Leerlingenaantal: school maximaal 150 | theater maximaal 300
Voorwaarden: Wij gaan ervan uit dat er een theateropstelling is (verhoogd podium dan wel een tribune opstelling van de stoelen). Indien dit niet mogelijk is, wordt het maximaal aantal kinderen dat de voorstelling kan gaan zien minder dan bovenstaande indicatie.

Prijzen op school
1 voorstelling €1350,-
2 voorstellingen €1650,-

Prijzen in het theater
1 voorstelling €1650,-
2 voorstellingen €2150,-

Workshops:
Aansluitend op de voorstelling kun je als school/klas kiezen voor circusworkshops:
BAZENKLAS Jongleren
BAZENKLAS Ballonvouwen
BAZENKLAS Balanceren
BAZENKLAS Yoyo/Diabolo

Alle prijzen zijn exclusief 10% auteursrecht en 6% BTW en inclusief reiskosten (binnen Nederland) en lesmateriaal. Eventuele hotelovernachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Plaats vast een optie. Door je gegevens zo compleet mogelijk in onderstaand formulier te zetten kunnen wij je zo snel en goed mogelijk verder helpen. KLIK HIER voor het formulier.