Groep 1 t/m 8
Benjamin de Beer is het verhaal van Benjamin de ijsbeer die met zijn ouders halsoverkop moet vluchten omdat het ijs waarop zij wonen smelt. Na een barre tocht over zee weten ze de andere kant te bereiken en komen ze aan in het bos van de bruine beren. Maar deze zitten bepaald niet te wachten op een vreemde familie witte beren. Is er een plek waar zij wel welkom zijn?

De voorstelling is interactief en zit vol liedjes en is gebaseerd op het boek van Herman van Veen. Hij maakte een tiental liedjes voor deze gelijknamige theatervoorstelling. Eva Schuurman schreef de liedteksten en Femke Krist bewerkte het script. De voorstelling is voor iedereen vanaf 4 jaar. Het verhaal sluit aan bij de actuele gebeurtenissen (vluchtelingen en klimaatproblematiek) in de wereld en brengt kinderen er op een andere manier mee in aanraking.

Speelduur: 60 minuten
Opbouwtijd/afbouwtijd: 3 uur bouw / 1 uur afbreken
Speelvlak: Speellokaal of aula
Leerlingenaantal: school maximaal 150
Voorwaarden: Wij gaan ervan uit dat er een theateropstelling is (verhoogd podium dan wel een tribune opstelling van de stoelen). Indien dit niet mogelijk is, wordt het maximaal aantal kinderen dat de voorstelling kan gaan zien minder dan bovenstaande indicatie.
Bijzonderheden: De voorstelling speelt minimaal 2 keer per dag; alleen in een reeks dagen is 1x per dag mogelijk.

1 voorstelling €950
2 voorstellingen €1450
3 voorstellingen €1950
4 voorstellingen €2100