Logo

Alle groepen
Theatergroep The Big Mo nodigt de kinderen uit om samen met hen mee te denken en mee te spelen in de voorstelling. Samen met de leerlingen laten de acteurs een verhaal ontstaan. Dit verhaal is gebaseerd op de fantasiewereld van de kinderen en kan overal over gaan. Over spannende avonturen, sprookjeswerelden, wat je in de vakantie hebt beleefd, jarig zijn of verhuizen. De school kan ook een eigen thema aandragen.

Aparte voorstelling per bouw
Theatergroep The Big Mo kan ingepland worden met drie verschillende voorstellingen op één dag.
Zo kunnen zij voor de onderbouw een compleet andere voorstelling spelen als voor de midden en bovenbouw. Het prijskaartje blijft echter hetzelfde als wanneer zij drie keer dezelfde voorstelling spelen.

Voor groep 1 t/m 4 spelen zij: Moosje beleeft een avontuur
Voor groep 5 t/m 8 spelen zij: De Schat van wat?!

Eén voorstelling voor de hele school
De voorstelling kan ook worden ingepland voor groep 1 t/m 8.
Zij spelen een voorstelling die voor alle niveaus toegankelijk is.

Uitvoering: The Big Mo
Spel en muziek: Martijn Loerakker, Monique van Aken, Remy van Keulen, Richard Roling e.a.
Doelgroep: Groep 1 t/m 8
Genre: Improvisatie/Meespeeltheater
Lesmateriaal: Workshop bij te boeken

Groep 1 t/m 4

Moosje beleeft een avontuur 
The Big Mo (Groep 1 t/m 4) 

Moosje is een meisje dat avonturen beleeft. Onderweg naar school of bij oma op bezoek, in een oude kist op zolder, of in een spannend boek. Moosje maakt van alles mee samen met de kinderen. In deze spannende en grappige voorstelling verzint en speelt het publiek naar hartenlust mee met de acteurs.  
Deze interactieve voorstelling biedt een onvergetelijke theater-ervaring. Zowel voor de kinderen als docenten in het publiek. Het thema van een project-week kan moeiteloos worden ingepast. 

Klasse-voorstelling
Twee acteurs spelen een voorstelling bij u in de klas. Kleiner en intiemer dan in de grote aula, maar zeker net zo leuk! Een klassen-voorstelling is geschikt voor maximaal 2 klassen.

Groep 5 t/m 8

De schat van Wat?!
The Big Mo (Groep 5 t/m 8)

The Big Mo speelt een interactieve voorstelling, waarbij het publiek mee doet én denkt. Van losse sketches tot één verhaal. Allemaal ter plekke bedacht. Van bloed-spannend tot super-grappig en altijd erg gaaf!  
Terloops leert het publiek de basis van improvisatie in het theater. Samenwerken en accepteren van elkaars ideeën staan hierbij centraal.  
Aan de voorstelling zijn thema’s te verbinden, zoals: Veilig op internet of Naar de middelbare school.    

Klasse-voorstelling
Twee acteurs spelen een voorstelling bij u in de klas. Kleiner en intiemer dan in de grote aula, maar zeker net zo leuk! Een klassen-voorstelling is geschikt voor maximaal 2 klassen.

Groep 7/8

Ik ga naar de brugklas!!
11+ (groep 7/8)
Geïmproviseerde scènes afgewisseld met uitgeschreven cabaret in de vorm van veelzijdige scherpe liedteksten en sketches. Theater dat precies aansluit bij de thema's waar deze leerlingen zo druk mee bezig zijn: de keuze voor de middelbare school... nog even en dan ga je naar de brugklas!

Jaarlijks maakt The Big Mo met de succesvolle voorstelling Welkom in de Brugklas weer veel nieuwe leerlingen wegwijs in het Voortgezet Onderwijs - nu komen zij met de nieuwe klassenvoorstelling voor alle bijna-brugklassers.

Biografie

The Big Mo
De theatergroep wordt in 2004 opgericht door cabaretier Martijn Loerakker. De theatergroep maakt voorstellingen opgebouwd uit cabaret en improvisatietheater. Geen enkele voorstelling is hetzelfde.

Voorstellingen
The Big Mo heeft een aantal voorstellingen geproduceerd. De eerste voorstelling genaamd The Big Mo Impro Theatre Show heeft het karakter van zogenaamd zap-cabaret. De Afspraak die in 2007 in première ging was hun tweede avondvullende voorstelling. Deze voorstelling is wel gebaseerd op een lange, doorlopende verhaallijn maar maakt ook gebruik van improvisatietheater. De derde voorstelling Niets aan de hand is in 2008 te zien en in 2008-2009 speelt de groep met een geheel nieuwe cast The Big Mo English Spoken Improv Show en The Big Mo Impro Theatre Show Surprise. De voorstelling Een wereld van verschil ging in december 2011 in premiere en stond onder regie van Hetty Heyting. Naast de theatervoorstellingen maken zij op maat voorstellingen voor scholen en bedrijven.

Reacties

'T Hooge Land te Epe - Marion de Wit 

Het was in een woord: FANTASTISCH!!!
De aansluiting bij ons thema en de manier van theater maken. Het klopte allemaal!
Onze kinderen zijn gewend om in de theateropstelling te zitten. 
Dat doen wij iedere week op vrijdag. 
Er was goede aandacht en de wisselwerking met het publiek was geweldig. 
Ook wij als volwassenen hebben genoten.

Details en prijzen

Speelduur: 
Grote voorstelling: 30 tot 90 minuten (in overleg)
Klassenvoorstelling: 30 tot 60 min.
Speelvlak: 
Grote voorstelling: 6m breed, 4m diep, 3m hoog
Klassenvoorstelling: Klaslokaal
Leerlingenaantal: 
Grote voorstelling: Max. 150 leerlingen
Klassenvoorstelling: Max. 60 leerlingen
Opbouwtijd/afbouwtijd: 45 minuten/30 minuten
Voorwaarden: Wij gaan ervan uit dat er een theateropstelling is (verhoogd podium dan wel een tribune opstelling van de stoelen). Indien dit niet mogelijk is, wordt het maximaal aantal kinderen dat de voorstelling kan gaan zien minder dan bovenstaande indicatie.
Bijzonderheden: Alle voorstellingen onder dit kopje, klassenvoorstellingen en grote voorstellingen kunnen in combinatie met elkaar op dezelfde dag ingepland worden. Zie hieronder een overzicht van de prijzen.

Prijzen:
1 Grote voorstelling €1410,-
2 Grote voorstellingen €1730,-
3 Grote voorstellingen €2050,-
1 Klassenvoorstelling €680,-
2 Klassenvoorstelling €1030,-
3 Klassenvoorstelling In overleg

Voorwaarde voor de prijzen van de klassenvoorstellingen is dat de voorstellingen binnen een dagdeel vallen.

Alle prijzen zijn exclusief 6% BTW en inclusief reiskosten (binnen Nederland), lesmateriaal en auteursrechten. Eventuele hotelovernachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.


Plaats vast een optie. Door je gegevens zo compleet mogelijk in onderstaand formulier te zetten kunnen wij je zo snel en goed mogelijk verder helpen. KLIK HIER voor het formulier.