Groep 6 t/m 8
Oorlogsgeheimen gaat over geheimen, helden en angsten. Over vriendschap, liefde en herinneringen. Tuur denkt vaak terug aan de oorlog.

Naar het bekroonde boek van Jacques Vriens.

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft.

Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. aan zijn buurmeisje Maartje. En het grote geheim…

Reacties toen de voorstelling een paar jaar geleden speelde:

"Een voorstelling om muisstil van te worden."

"Goede, heftige, spannende voorstelling, die goed aansluit bij het lezen van het boek en over oorlog praten."

"Mijn dochter heeft vandaag een supervoorstelling gezien in Oirschot, dank voor de mooie vertolking van het boek. Ze was erg onder de indruk!"

Thomas Hardie, Coördinator Brede School Rotterdam, schrijft over Oorlogsgeheimen:
"Namens alle kinderen en leerkrachten wil ik jullie bedanken voor een indrukwekkend en meeslepend stuk".

Spel Ida van Dril en Maarten Ebbers
Regie Pepijn Cladder
Script en muziek Tom Sijtsma
Muziek Arthur Umbgrove en Alberto Klein Goldewijk
Decor Elze van den Akker
Doelgroep Groep 6 t/m 8
Genre Muziektheater

Lenteactie 2017

LENTEACTIE 2017
Plaats een optie of boeking vóór 17 juni 2017 voor het komende schooljaar 2017/2018 en profiteer van onderstaande lentekorting.

STAPELVOORDEEL 10% korting op de eerste dag
Als je vóór 17 juni 2017 een reeks in optie neemt voor in het nieuwe schooljaar, dan ben je voordelig uit door deze actie.
Mail de data naar info@theaterinschool.nl. Vermeld bij je optie-aanvraag LENTE-ACTIE PESTEN!

Dit is je voordeel:
2 voorstellingen 1650,- BESPAAR 165
2 voorstellingen in het theater 1950,- BESPAAR 195

Alle prijzen zijn exclusief 10% auteursrechten en exclusief 6% BTW en inclusief reiskosten (binnen Nederland) en lesmateriaal. Eventuele hotelovernachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Speelduur: 60 minuten
Opbouwtijd/afbouwtijd: 180 min / 30 min
Speelvlak: 6m breed, 6m diep en 3m hoog
Leerlingenaantal: Max. 150 kinderen / 400 kinderen in het theater
Voorwaarden: Wij gaan ervan uit dat er een theateropstelling is (verhoogd podium dan wel een tribune opstelling van de stoelen). Indien dit niet mogelijk is, wordt het maximaal aantal kinderen dat de voorstelling kan gaan zien minder dan bovenstaande indicatie.

Prijzen:
1 voorstelling 1350,- / 1 voorstelling in het theater 1350,-
2 voorstellingen 1650,- / 2 voorstellingen in het theater 1950,-
3 voorstellingen in overleg

Alle prijzen zijn exclusief 6% BTW en exclusief 10% auteursrechten en inclusief reiskosten (binnen Nederland), lesmateriaal en auteursrechten. Eventuele hotelovernachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.