Like 386

Groep 3 t/m 8
'Je wordt thuisgebracht' is een muzikale objecttheater voorstelling over roots, reizen en je thuis voelen voor kinderen vanaf zes jaar.

Kim is verhuisd. Haar beste vriendin Fleur heeft ze achter moeten laten. Sinds kort woont Kim in het huis van haar Oma Lena. De oma die ooit van Nederlands-Indië naar Nederland voer met een schip en nooit meer terug ging.

Vandaag mag Kim een slaapfeestje geven. Fleur is natuurlijk uitgenodigd. Net als alle kinderen in het publiek. De kamer van Kim ligt vol met slaapzakken, kussens, zakken chips en zaklampen. Maar op zolder ontdekken Kim en Fleur iets dat nog veel spannender is dan spelletjes en spookverhalen: de scheepskist van Oma Lena. De kist zit vol herinneringen en bijzondere reisverhalen.

De verhalen en herinneringen van Oma Lena worden tot leven gebracht door verschillende objecten en poppen, de personages uit de verhalen. Een oude hoed weet van de hoed en de rand en heeft antwoord op alle vragen over Oma Lena. Van een prachtig, klein schaduwspel beland je opeens midden in een storm. En het mooiste is, de kinderen mogen zelf de wind laten waaien en de zee laten zingen. Samen met Martijn, de muziekman verzorgen zij de muziek, soundscape en geluidseffecten. Zonder de kinderen is de voorstelling niet compleet.

Spel: Tg Zwerm
Live-muziek: Martijn Huitema
Regie: David Meijer
Producent: Op de eerste rij

Theatergroep Zwerm

Theatergroep Zwerm maakt en speelt educatieve voorstellingen voor basis- en voortgezet en speciaal onderwijs, voor alle niveaus.

Aan de hand van actuele thema’s maakt Tg Zwerm theater dat leerlingen aan het denken zet. In de veilige omgeving van het klaslokaal worden scholieren geconfronteerd met thema’s als verliefd zijn, seksualiteit, puberen, vriendschap, liefde, verslaving, genotsmiddelen en vooral grenzen stellen. Na de klassenvoorstelling vindt onder leiding van de acteurs een nabespreking plaats. Zo worden de verschil- lende onderwerpen toegelicht en bespreekbaar gemaakt. Door actief mee te doen krijgen de leerlingen de kans om na te denken over hoe ze met hun eigen grenzen willen en kunnen omgaan.

Duur: 45 min. voorstelling en 15 minuten meet & greet
Leerlingenaantal: Maximaal 100 lln school/ 150 lln theater
Opbouwtijd: school: 1,5-2 uur | theater: 2-2,5 uur
Speelvlak: 5x5 minimaal
Voorwaarden: De voorstelling speelt in speellokalen, gymzalen en theaters. De ruimte moet verduisterd kunnen worden. De groep neemt zelf licht, geluid en muziekinstrumenten mee. In het theater maken zij graag gebruik van de technische faciliteiten aldaar aanwezig.

Prijzen:
1 voorstelling €855,-
2 voorstellingen €1195,-
3 voorstellingen €1595,-

Plaats vast een optie. Door je gegevens zo compleet mogelijk in onderstaand formulier te zetten kunnen wij je zo snel en goed mogelijk verder helpen. KLIK HIER voor het formulier.