Logo

Groep 4 t/m 7
Een interactieve en komische voorstelling naar het boek en de film ‘Lang leve de koningin’ van Esmé Lammers. Mét een echte musicalworkshop van de acteurs! 

Het Schaakstuk vertelt het verhaal van Sara. Op school haalt ze alleen maar onvoldoendes en ze wordt niet begrepen door haar klasgenootjes, totdat ze voor het eerst een schaakbord ziet. In haar fantasie komen de schaakstukken tot leven en ontstaat er een hechte band tussen het meisje en de schaakkoningin. Haar droom komt uit als ze mee mag spelen op een schaaktoernooi tegen de schaakgrootmeester Bob Hooke. Maar wie is deze mysterieuze man…?


Tips - ter voorbereiding op de voorstelling

  • Leer de leerlingen schaken
  • Lees het boek of kijk de film: Lang leve de koningin van Esmé Lammers
  • Lesmateriaal: Tekst van het nummer

Reacties

Kreten als: mooi, goed gespeeld, echt heel leuk, inspirerend, en “ik had niet veel zin in deze week maar na de voorstelling sta ik nu te popelen om ook iets te gaan doen!”.
Alleen maar enthousiaste reacties!!! En nogmaals de complimenten van de collega’s.
We zijn de kunstenweek, inspirerend en enthousiast gestart, bedankt daarvoor.
Fontys Chris van Beurden en Pabo Studenten

En nog vele andere mooie reacties!

'We kregen een workshop. Het was super leuk en we konden het liedje leren en het dansje.'
'Goede interactie van acteurs'
'Inspirerend'
'TOP voorstelling'
'Het was om nooit te vergeten zo mooi'

Cast en crew

Het Schaakstuk is een productie van MR Producties 

Spel: Marjolein Romeijnders, Margreet Roelfsema, Bart van Veldhoven
Regie: Pepijn Cladder
Script: Max Roijé
Decor: Lesley Pols
Muziekbanden: Theo Boddeke

Biografie
Na het behalen van hun VWO diploma worden Margreet Roelfsema en Marjolein Romeijnders aangenomen op de HBO opleiding Musicaltheater aan de Fontys Dansacademie te Tilburg. Tijdens hun opleiding krijgen ze les van onder andere Barrie Stevens, Linda Lepomme en William Spaaij. In juni 2009 studeren ze beiden succesvol af. Samen maakten zij ter gelegenheid van de Kinderboekenweek 2013 'Het Schaakstuk'.

Biografie Margreet Roelfsema: Margreet maakte haar professionele debuut bij Albert Verlinde in de musical ‘The Sound of Music’. Vervolgens was ze te zien in de Joop van den Ende theaterproductie ‘Mamma Mia!’, waar ze een vaste plek had in het ensemble en understudy was van de hoofdrol Sophie. Deze rol heeft zij meerdere malen mogen spelen. Hierna ging Margreet aan de slag bij Studio 100, waar ze meespeelde in de theatertour van ‘het Huis Anubis’. In seizoen 2012-2013 speelde ze in de nationale theatertour van de musical ‘de Griezelbus’.

Op televisie was Margreet te zien als backing vocal bij het tv-programma ‘All you need is love’ en sinds 2011 speelt ze een vast karakter in de jaarlijkse Sinterklaasserie ‘Slot Marsepeinstein’. Daarnaast is Margreet als dansdocent o.a. verbonden aan theaterschool Three Hills in Driebergen.
Komend theaterseizoen zal Margreet te zien zijn in de musical Robin Hood en het verdwenen goud.

Biografie Marjolein Romeijnders: Marjolein maakte haar professionele debuut in de musical ‘Cabaret’ van Ruud de Graaf en Hans Cornelissen producties. In december 2010 behaalde Marjolein ook haar verkorte bachelor Docent dans aan de Theaterschool Amsterdam. Vervolgens speelde ze de Blauwe Fee in de internationale tour van de musical Pinokkio van Studio 100. Op televisie was ze te zien als backing vocal van het tv programma ‘The Winner is’ – Duitsland, als danseres in de nederlandse TV-serie ‘Moeder, ik wil bij de revue’ en had ze een bijrol in de populaire kinderserie ‘Het geheim van Eyck’. In 2012 was ze te zien in de musical ‘Straf!’ en in de nationale theater tour van de musical ‘De Griezelbus’. Ook was Marjolein te zien in de Vlaamse tour van de musical ‘Doornroosje’. Afgelopen seizoen stond ze in het ensemble van de musical ‘Willem Ruis, de show van zijn leven’. Zij is sinds 2009 verbonden aan de Muziek-en Dansschool Amstelveen als dansdocent en coördinator van de musicalfdeling. Marjolein was daarnaast verschillende jaren te zien als zangeres in de Efteling en in Toverland. Momenteel werkt ze tevens als projectmedewerker voor de Stichting Meer muziek in de klas.

Biografie Bart van Veldhoven: Bart studeerde in 2011 af aan het Fontys Conservatorium Tilburg, opleiding Muziektheater. Daar kreeg hij les van o.a. Edward Hoepelman, Saskia Temmink en Marc Krone. Hij vervolgde zijn studie met de Master of Music opleiding en heeft deze in 2013 met succes afgerond. Ook volgde Bart een Summercourse Musicaltheatre aan de Guildford School of Acting.

In 2011 speelde Bart Georg Zirschnitz in Spring Awakening, onder regie van Paul Eenens door Stage Entertainment i.s.m. Het M-lab. Ook was hij daar te zien in Cyrano t.g.v. Vijftig Jaar Musical, regie: Koen van Dijk.

Het daaropvolgende seizoen speelde Bart Mees (Vliegclown) in Circus Boemtata van de Cliniclowns, wederom onder regie van Koen van Dijk en was hij te zien in Aspects of Love, wat is geregisseerd door Paul Eenens, Joop van den Ende Theaterproducties.

Op televisie was Bart te zien als Jimmy in de Disneychannel kinderserie On Tour, regie: Peter Borghs. Daarna volgende de succesvolle producties Warhorse en De Tweeling. In de Tweeling was Bart understudy van de mannelijke hoofdrol.

Details en prijzen

Speelduur: 75 minuten (waarvan 40 min. voorstelling en 35 min. musicalworkshop)
Opbouwtijd/afbouwtijd: 120 min / 60 min
Speelvlak: 7m breed x 6 m diep x 2,5m hoog
Leerlingenaantal: max. 90 leerlingen
Voorwaarden: De voorstelling speelt op een vlakke vloer. Wij gaan er van uit dat de kinderen in tribune opstelling zitten. Indien dit niet mogelijk is, wordt het maximaal aantal kinderen dat de voorstelling kan gaan zien minder dan bovenstaande indicatie.

De musicalworkshop is bij de prijs inbegrepen - hiervoor zijn 3 aparte lokalen nodig voor na afloop van de voorstelling. De voorstelling kan ook zonder workshop geprogrammeerd worden, de prijs blijft gelijk.

Prijzen:
1 voorstelling €850,-
2 voorstellingen €1230,-
3 voorstellingen In overleg

Alle prijzen zijn exclusief 6% BTW en inclusief reiskosten (binnen Nederland), lesmateriaal en auteursrechten. Eventuele hotelovernachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Plaats vast een optie. Door je gegevens zo compleet mogelijk in onderstaand formulier te zetten kunnen wij je zo snel en goed mogelijk verder helpen. KLIK HIER voor het formulier.