Voorstelling My Money

Homemade en theater in school

Voorstelling My Money

“My Money” een voorstelling die vrolijk is, speels, uitdagend en ondeugend. Met taal van de straat, met geld uit de muur, met lol uit de lucht In cijfers: in 2017 deden 11% van alle jongeren (tussen de 12 en 18 jaar) een aanvraag voor schuldhulpverlening. 32% van jongeren onder de 16 hebben schulden, en maar 2% maakt zich daar druk over. Wat is “rijk” eigenlijk; en wat is “arm”. En waarom ben je arm, waarom ben je rijk... wat kun je zelf doen, en wat moet je in ieder geval niet doen.

Een serieus onderwerp: geld. En toch is “My Money” een voorstelling die vrolijk is, speels, uitdagend en ondeugend. Met taal van de straat, met geld uit de muur, met lol uit de lucht. Leren en lachen; de beste combinatie die theater binnen de veilige muren van het klaslokaal je kan brengen.
De voorstelling bestaat uit 2 onlosmakelijk verbonden delen, 35 minuten voorstelling en direct aansluitend spelen de leerlingen De Quiz Over Flappen - een vrolijk nagesprek. Geschikt voor 2 klassen. Zij gaan de strijd aan met elkaar: De een heeft de Money. De ander niet. En nu is het zaak van de één die de Money heeft er voor te zorgen dat die de Money houdt. De ander moet de Money zien binnen te harken. Dat kan via de Quiz. Dat kan via hele legitieme middelen. Maar dat kan ook door de kluit te bedonderen

Prijzen en datails

Duur: 35 min. voorstelling / 35 min. interactieve nabespreking
Leerlingenaantal: 2 klassen per voorstelling
Opbouwtijd/afbouwtijd: 60 min. / 15 min.
Speelvlak: Klaslokaal
Voorwaarden: De voorstelling speelt bij voorkeur in een klaslokaal – de stoelen dienen tegenover elkaar opgesteld te staan, met een tussenliggend speeloppervlak. De eerste rij leerlingen zit op stoelen, de tweede rij op tafels er achter.

Prijzen:
1 voorstelling €600,-
2 voorstellingen €1100,-
3 voorstellingen €1400,-

Je kunt nú reserveren! Neem vóór de week van het geld (tussen 12 en 16 maart 2018) je optie en ontvang 5% vroegboekkorting op de tweede voorstelling.