Logo

Visie Theater in School

VISIE THEATER IN SCHOOL (TIS)

Theater in School verzorgt voorstellingen in school en in het theater voor leerlingen. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met medium theater, omdat dat een middel is waarmee kinderen op een andere manier naar de wereld leren kijken. Hun verbeelding wordt aangesproken. Verbeelding heb je als je leert kijken, luisteren, begrijpen en kan reflecteren. 

Als mensen deze vaardigheden beheersen, wordt hun empathisch vermogen groter.
Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat empathische mensen beter meekomen in de maatschappij. Ze zijn succesvoller, vriendelijker en gelukkiger mensen.

TIS bereikt meer dan 70.000 leerlingen per jaar

Binnen één seizoen na de oprichting van TIS stond zij op nummer 1 bij het CJP als grootafnemer van CJP. En nog altijd staat de afdeling elk jaar weer in de top 3 van grootafnemers.
Theater in School bereikte in 2015 en 2016 2016 maar liefst 70.000 jongeren. In 2017 verwacht TIS de werkzaamheden te kunnen optimaliseren om binnen twee jaar 100.000 leerlingen te bereiken.

Stichting met ANBI status
In juli 2016 werd Theater is School ondergebracht bij Stichting OTO. TIS sluit nauw aan op de visie van deze stichting met ANBI status. Stichting OTO gelooft in theater als educatief medium. Het is een middel om leerlingen te laten kijken voorbij dat wat ze op het eerste oog zien, tussen de regels door lezen en luisteren. Theater in School past met hun visie op het ontiwkkelen van verbeelding bij jeugd bij uitstek in de visie van Stichting OTO. Bovendien is hun grote bereik van meer dan 70.000 leerlingen aantrekkelijk voor fondsen en partijen, waardoor Stichting OTO meer financiële ruimte krijgt om hun werkzaamheden te optimaliseren. 

Meer informatie: www.stichtingOTO.nl