Logo

In 2006 richtte Henrike van Engelenburg een educatieve afdeling in bij Van Engelenburg Theaterproducties met de naam Theater in School, ofwel TIS. Hiermee opende zij een extra markt voor theatervoorstellingen. De bestaande speelbeurten in de schouwburgen worden verlengd en aangevuld met schoolvoorstellingen. Hierdoor krijgen voorstellingen een langere levensduur en kan er meer publiek bereikt worden. Binnen twee jaar is TIS uitgegroeid tot één van de grootste aanbieders van theater voor scholen in scholen én theaters.


Podiumkunstenaars die hun sporen verdient hebben
Omdat onze artiesten óók in de theaters staan is de professionaliteit van de podiumkunstenaars gewaarborgd. Ze hebben immers eigen publiek opgebouwd en stellen zich bloot aan kritiek via de media. 

Een doorlopende lijn
Wij weten dat een gevarieerd aanbod belangrijk is. Hierbinnen selecteren wij voor de school die voorstellingen die de leerlingen in een doorlopende leerlijn kennis laten maken met alle facetten van kunst en cultuur. Dit doen wij voor zowel het Basis Onderwijs als het Voortgezet Onderwijs.

Ons lesmateriaal kent de combinatie van actieve, receptieve en reflectieve activiteiten. Interactie met de leerlingen staat hierin centraal. De kern van elke voorstelling blijft echter vooral de intentie van de maker om kunst te ontwikkelen. We gaan uit van de eigen deskundigheid van de theatermaker en houden de vraag van de scholen in het achterhoofd. 

Wij zien het als één van de belangrijkste taken als producent om gedurende de speelperiode de voorstelling goed en regelmatig te analyseren, zodat het juiste niveau van de doelgroep bij de voorstelling geplaatst kan blijven worden.